Karpermarathon 2002

Van vrijdag 30/8/2002 om 20.00 uur tot zondag 1/9/2002 om 16.00 uur hengelden 16 dappere karpervissers mee in de karpermarathon.

Ze genoten van een rustig nazomerweertje, een lekkere barbecue en de nodige pinten. Of drinken karpervissers niet?

In het totaal werd 255,9 kg karper gevangen. Niet overdreven veel maar ook niet zo heel slecht. Het bestuur is er zich van bewust dat het karperbestand op onze vijver de laatste jaren flink uitgedund is. We zijn dan ook heel druk bezig en met diverse andere clubs in onderhandeling om nieuwe karper aan te kopen.

Niettemin kennen we toch een winnaar, namelijk DEWILDE Kevin die niet minder dan 55,100 kg karper ving.

Jurgen DEBLAUWE "ging ervoor" en ving niet minder dan 19 kroeskarpers.

Pechvogel van de marathon was niemand minder dan HOLLEZ Rogier. Rogier heeft zijn stek gedurende de ganse marathon praktisch niet verlaten doch geen enkele karper kon door hem verleid worden.

5° WEDSTRIJD MATCH -FINALE 2002

Net voor de vijfde wedstrijd stond Eddy Seynaeve 1° geklasseerd, Norbert Doom 2° en Marnix Moerman 3°. De vijftigplussers waren dus meer dan goed vertegenwoordigd in de top van het klassement. Feit dat veel vissen toch iets opbrengt wordt hier duidelijk bewezen. Matthias Devriese en Roels Ignace die respectievelijk vierde en vijfde stonden, waren niet van zin om bij de pakken te gaan neerzitten. Maar dan begon de loting. Eddy op nr 44, topstek langs de hoge kant, Norbert, nr 20, topstek langs de lage kant. Matthias nr 22, ook niet slecht maar toch niet de superplek. Marnix, nr 28, kan goed of slecht zijn maar hij had het voordeel van de wind in de rug. Ignace nr 48, de dode hoek zoals we zeggen. Kwam daarbij nog dat alle koplopers in het klassement praktisch aan de hoge kant zaten. Dat nummers en stekken niet alles willen zeggen werd tijdens de wedstrijd bewezen. In het totaal werd 193.300 kg vis gevangen, niet minder dan 7435 gr gemiddeld per man.

Matthias won de lage kant met 18.325 kg. Uit totaal onverwachte hoek werd Willy De Voogt derde met 17.775 kg. Eddy liet het afweten en Norbert liet het nog meer afweten. De wedstrijd werd tenslotte met 22.000 punten gewonnen door Ignace Roels.

Hierdoor steeg hij tot een tweede plaats in het klassement en kampioen Match 2002 wordt alsnog SEYNAEVE Eddy met 12 punten. Matthias strandt op de derde plaats, gevolgd door onze voorzitter Willy die een sterke remonte deed.

Vermelden we nog dat Marnix niet minder dan 99 vissen ving en dat Johan Bogaert volgende uitslagen viste: (2, 3 en 4 en twee maal niet deel genomen). Als Johan volgend jaar vier wedstrijden kan vissen zal het beslist een heel spannende strijd worden.

6° WEDSTRIJD 50 Plus -mindervaliden -FINALE 2002

Het kon Eddy Seynaeve praktisch niet meer mislopen. Na de trekking van de nummers zeker niet meer. Fast Eddy wist terug één van de betere stekken te kiezen, nr 24. De overwinning diende hij echter te laten aan RAMMANT Herman. Proficiat Herman. Je ziet wel met de feeder blijven oefenen en je komt er.

Er werd zeer weinig vis gevangen tijdens de wedstrijd. Hoe kan het ook anders. Er werd geen zomerbrasem geleverd en de winter is in aantocht. We hebben reeds enkele frisse nachten achter de rug.

Wie een goede zaak deed waren DECLERCQ Roland en DOOM Norbert. Ze konden respectievelijk met een 2° en 8° plaats beslag leggen op een derde en vierde plaats in het eindklassement. Tenslotte bevestigden  NOBUS Marcel met een vijfde en Eddy SEYNAEVE met een 3° plaats hun kwaliteiten. Marcel wordt tweede in het eindklassement en Eddy haalt de overwinning binnen. Het jaar 2002 werd voor hem een dubbelslag want ook met de match wist hij de eindtitel te behalen. Proficiat.

WEDSTRIJDEN JUNIORES 2003

Na een spannende strijd wist SABBE Kevin uiteindelijk beslag te leggen op de titel Kampioen Juniores 2002. Door zijn zeer regelmatige deelname aan de wedstrijden en zijn goede uitslagen wist Pieter Jan VERHELST slechts 9 wedstrijdpunten te verzamelen. Kevin die al wat ouder is kon één wedstrijd niet meedoen en daardoor verzamelde hij ook 9 punten. Kevin haalde het echter met het aantal wedstrijdpunten. Pieter Jan zal in de komende jaren zeker nog van zich laten horen. Hij is bezeten van de hengelsport (volgens zijn moeder). Ik zou zeggen "doorzetten Pieter Jan, je komt er zeker.

Mylle Niels vervolledigt het podium met een derde plaats. Wie we ook niet uit het oog mogen verliezen is DEGROOTE Ruben. Jammer genoeg moest hij twee wedstrijden missen, maar de twee laatste wedstrijden won hij overtuigend.

Alvast afspraak volgend jaar voor een spannende competitie.

3° Wedstrijd wintercriterium 2006-2007

Een strakke noordoostenwind blies die dag over de vijver. Dit kon echter de pret niet derven Onder een proberende lentezon stonden niet minder dan 32 deelnemers te trappelen om hun plaats in het klassement te verbeteren of op zijn minst te behouden.  Met nog maar 2 wedstrijden gevist kon het echter nog alle kanten uit.

Deze wedstrijd werd gevist over 4 uur i.p.v. de gebruikelijke 3 uur. Dit kon in het voordeel spelen van de Jules vissers en er werd dan ook uitgekeken naar Norbert die bij de vorige wedstrijd de eerste plaats in de wacht kon slepen. Kevin (een 1e en 3e in vorige wedstrijden) en Patrick (2e en 3e)mochten zich zeker niet laten kennen.

Je kan echter na de wedstrijd de nodige conclusies trekken. Kevin wist op plaatsnummer 32 de overwinning binnen te halen. Norbert viste op nummer 11 een 6e plaats en Patrick  de minder goede nr 7 een 8e plaats. Wie goed kan rekenen weet ondertussen al wie de nieuwe winterkampioen 2006-2007 is. Proficiat Kevin.

Er kan nu nog hard gestreden worden voor de eervolle 2e en 3e plaats in het klassement. Het moet al heel slecht gaan voor Patrick en Norbert, maar het blijft natuurlijk vissen en de mensen die net achter hun staan zullen het zeker niet laten om ze deze voorlopige plaatsen af te snoepen.

Wie we hier niet uit het oog mogen verliezen zijn Vangansbeke Filip gevolgd door een hele franse delegatie. Tja het ziet er naar uit dat die mannen ook kunnen vissen  (Mochten we ooit een wedstrijd Frankrijk-Snellegem vissen dan krijgen we zeker op ons dak).

In deze wedstrijden werden de dikste vissen gevangen door Deketelaere Rik. Hij ving slechts 2 winden al ik mij niet vergis maar die hadden een gemiddeld gewicht van 1670 gr. De meeste vis 87stuks werd gevangen door Lemaire Jerome.

De grootste gewichten werden gevangen aan de hoge kant maar misschien heeft dit te maken met het feit dat de lage kant een felle bries op kop had.

We kijken met spanning uit naar de volgende confrontatie op 07/04/2007 om te weten wie de 2e en 3e plaats kan innemen.