REGLEMENT SUPERCUP 2000-2004

 

Artikel 1: 5 clubs (SNELLEGEM, EERNEGEM, TORHOUT/LICHTERVELDE en GISTEL)vissen op 1 mei van 12 tot 16 uur voor de Supercup. De winnende club neemt de supercup (beker) mee naar zijn clublokaal. De trofee dient goed te worden onderhouden en wordt elk jaar doorgegeven aan de winnende club. De club die na 5 jaar het eindklassement wint mag de supercup behouden.

           Elke club legt 13 € uit voor de aankoop van de supercup.

           Elke wedstrijd is er een individueel winnaar en een winnende club. De individuele winnaar en winnende club ontvangen een beker, die aangekocht wordt door de inrichtende club. Het inrichten van een barbecue na de wedstrijd is niet verplicht maar wenselijk. De inrichtende club zorgt voor een fotograaf zodat een foto kan verschijnen in de pers.

 

Artikel 2: Elke club vist met 11 deelnemers. Torhout en Lichtervelde vormen tezamen ιιn team van 11 man. Men kan tijdens het tornooi niet veranderen van club. Men kan slechts vissen voor ιιn club en men moet dan ook lid zijn van die club. Iedere club vist op zijn eigen vijver. Gistel kan een kanaal uitkiezen om de wedstrijd te laten doorgaan. Indien nodig zal de wedstrijd verplaatst worden naar de eerste zondag van september.

 

Artikel 3: Trekking van de nummers. Eιn week voor de wedstrijd delen de kapiteins de samenstelling van hun ploegen mede aan de secretaris (Roels Ignace). De secretaris maakt op voorhand de wedstrijdkaarten en enveloppen met prijzengeld. De inrichtende club overhandigt de inleg aan de secretaris en krijgt in ruil daarvoor de enveloppen met het prijzengeld. De inrichtende club zorgt voor 4 zakjes met elk 11 nummers (nummers 1 tot en met 44). Op de dag van de wedstrijd is er trekking van de ploegen om 10.15 uur. Er wordt gewerkt met vier nummerzakjes. De kapiteins trekken onderling voor het nummer van de ploeg, vervolgens krijgt iedere ploeg zijn zakje met zijn nummers. Daarna gaat de trekking van de deelnemers door, onder toezicht van de secretaris. Zodoende zit iedere deelnemer naast een deelnemer van een andere ploeg.

 

Artikel 4: Signalen

           1° signaal: 30 minuten voor de wedstrijd: controle amorce

           2° signaal: 5 minuten voor de wedstrijd: hengels uit het water, leefnetten in het water

           3° signaal: 12 uur: start van de wedstrijd - vissen en voeren

           4° signaal: 12.05 uur: einde zwaar voeren

           5° signaal: 15.55 uur: nog 5 minuten

           6° signaal: einde wedstrijd: alle gevangen vis moet uit het water zijn

 

Artikel 5: Alle vormen van voer en aas zijn toegelaten. Amorce is beperkt tot ιιn gladgestreken doos van 2,2 pints.(drennan doos). De controle van de amorce gebeurt door 2 leden van de inrichtende club, eventueel vergezeld van iemand van een andere vereniging.

 

Artikel 6: Er wordt gevist met een vaste hengel zonder molen. De hengellengte is beperkt tot 11,5 meter. In Torhout en Lichtervelde is de hengellengte beperkt tot 9,5 meter en de lengte van de lijn tot 5 delen.

 

Artikel 7: Prijzengeld: 5 € inleg per deelnemer= 220 € frank prijzengeld

 

          

1

25 €

6

12,5 €

11

7,5 €

16

5,2 €

21

3,5 €

2

22,5 €

7

11 €

12

7 €

17

5 €

22

3,2 €

3

20 €

8

10 €

13

6,5 €

18

4,2 €

23

3 €

4

17,5 €

9

9 €

14

6 €

19

4 €

24

2,7 €

5

15 €

10

8 €

15

5,5 €

20

3,7 €

25

2,5 €

 

 

Artikel 8: Er wordt gevist op zuiver gewicht. Winnaar is hij die het meest gevangen heeft. De winnaar krijgt 1 klassementspunt, de 2° twee, enz. Bij ex aeqo krijgen beide deelnemers evenveel klassementspunten. De respectievelijke prijzengelden worden samengeteld en verdeeld over de twee deelnemers. Indien er twee winnaars zijn (ex aeqo eerste) wordt op dezelfde manier gehandeld. De inrichtende club zorgt achteraf voor een tweede beker voor de individuele ex aeqo winnaar. Vissers die geen vis vangen krijgen het aantal punten van de laatste deelnemer met vis + 2.

          

Artikel 9: Er wordt ook een clubklassement opgemaakt. De klassementspunten van elke deelnemer van elke ploeg worden samengeteld. Winnende club is de club met het minst aantal klassementspunten. Elk jaar worden de punten van de club gecumuleerd. Winnende club in 2004 is de club met het minst aantal punten.

 

Artikel 10: Vis buiten de muil gehaakt telt. Indien op openbaar water gevist wordt telt enkel maatvis.

 

Artikel 11: Elke poging tot bedrog wordt bestraft met een laatste plaats en uitsluiting van verdere deelname aan de supercup.

           Zij die de wedstrijd verlaten, hun vis niet laten wegen of controleren worden op de laatste plaats gerangschikt (44punten).

 

Artikel 12: Er wordt gewogen met 2 mechanische weegschalen (VZW DE MOLENVISSERS SNELLEGEM). De weegschalen worden voor de weging op nul gezet met de weegzak eraan. De inrichtende club zorgt voor de wegers.(2 wegers en 2 schrijvers).

 

Artikel 13: Wedstrijdvolgorde

           1/5/2000 TORHOUT

           1/5/2001 GISTEL

           1/5/2002 SNELLEGEM

           1/5/2003 EERNEGEM

           1/5/2004 LICHTERVELDE

 

Artikel 14: Een comitι bestaande uit de kapitein van elke ploeg en de secretaris neemt de beslissing bij discussies. Elke klacht dient tegen uiterlijk een half uur na de weging ter kennis te worden gebracht aan dit comitι. Klachten die later binnen komen zijn niet meer ontvankelijk.

 

                                                    ROELS Ignace