VZW DE MOLENVISSERS,                                                                                                                   SNELLEGEM,1 Oktober 2016

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

(: 050/20.16.56

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

 

 

Beste leden Molenvissers,

 

 

 

Het is weer zover. De dagen worden korter, de nachten langer en er is terug een jaar voorbij. Voor sommigen gaat het veel te snel voor mij gaat het te traag. 1 oktober was mijn pensioendatum doch door de beslissing van de regering wordt deze uitgesteld voor een jaartje of twee. Leuk is anders. Niettemin blijven we ons ten volle inzetten voor de club en hopen we zo vlug mogelijk over een massa vrije tijd te beschikken zodat we alles kunnen doen wat we graag doen : ten dienste staan van de vereniging en ook zelf wat meer vissen. Dit is en blijft echter toekomstmuziek maar ooit wordt dit een waarheid.

 

Laten we echter niet bij de pakken blijven zitten maar eerst eens het voorbije jaar overlopen. We kunnen terugblikken op een goed werkjaar waarin heel wat gerealiseerd werd. We hebben nog altijd een mooi ledenaantal en vangen enorm veel vis maar toch valt het op dat het wedstrijdvissen achteruit gaat. Daar waar we vroeger “vooraf inschrijvingen” moesten invoeren om de belangstelling dusdanig groot was en het aantal plaatsen beperkt is, daar moeten we nu vaststellen dat we amper aan 30 vissers geraken. Soms krijg ik er kop noch staart aan. We vissen toch wedstrijden om vis te vangen. Als ik zie hoeveel men soms maar vangt op openbaar water dan sta ik verstomd van het feit dat de belangstelling voor onze wedstrijden zo gering is. Het is natuurlijk niet alleen het wedstrijdvissen die telt maar ook de dagvisser moet bij ons aan zijn trekken kunnen komen. Als ik hoor dat er dagvissers zijn die tot 70 brasems vangen dan kunnen we alleen maar tevreden zijn. Wat ons minder tevreden stelt is het feit dat de vis slecht behandeld wordt en zo aan zijn einde komt. Het is niet verkeerd om op karper te vissen maar als je die vis deftig wil behandelen zorg dan ook dat je het juiste materiaal bij hebt. Juiste hengels om de vis deftig te drillen, niet in het hout vissen, juiste schepnet, juiste onthaakmat en juiste zak als je de vis wil wegen. Laat die vis geen half uur op de grond in het gras liggen want dan overleeft hij het niet. Als je de vis enkele malen met zijn kop op de grond laat stuiten dan overleeft hij het ook niet. Hou daar dus rekening mee. Trouwens deze winter bekijk ik samen met de karpervissers het reglement voor het karpervissen.

We hebben ondertussen reeds de vis voor volgend werkjaar besteld. Kwestie van er vlug bij te zijn en zeker aan het gevraagde te geraken. We bestelden 1000 kg brasem, 200 kg winde, 200 kg zeelt, 100 kg paling en een twintigtal snoeken van 20 tot 40 cm. Hopelijk kan Aquality deze vis leveren.

 

Ik had het daarnet over een aantal realisaties om en rond de vijver. Het zal niemand ontgaan zijn dat de oevers aan de hoge kant van de vijver flink verstevigd werden met palen en betonplaten. Ook aan de lage kant werd al een inspanning gedaan om de zitplaatsen flink te verbeteren. Deze werken zijn er grotendeels door Siebe en Dirk gekomen waarvoor dank. Siebe en Dirk werden regelmatig geholpen door de andere bestuursleden maar deden wel het “leeuwenaandeel” van het werk. Het toilet kreeg ook een grote opsmukbeurt en het bouwvallig bouwsel welke dienst deed als berghok voor ons materiaal werd vervangen door een container. Dit zijn allemaal verbeteringen die uiteindelijk in ieders voordeel zijn. Mijn dank gaat uit naar iedereen die dit hielp realiseren. Ook wens ik hier nog eens Didier en Jan te bedanken. Bijna dagelijks zijn ze rond de vijver om nazicht te doen of de vissers wel een vergunning hebben en de reglementen naleven. Didier en Jan menen het goed en ik zou dan ook vragen om hun richtlijnen op te volgen.

 

We dit jaar ook nog gevist en de uitslagen en resultaten van 2016 zijn allemaal gekend. Enke de laatste wedstrijd  50 plus moet nog gevist worden maar de kampioen is hier al gekend en de laatste wedstrijd is dus nog een “formaliteit”.

Bij de vaste stok wordt Bjorn Bonny kampioen met 7 punten. Eindelijk na diverse tweede en derde plaatsen kan Bjorn op de souper zijn kampioenenbeker komen halen J . Dirk Denolf en Joel Meersman worden tweede en derde met elk 11 punten. Het nieuwe puntensysteem welke we nu reeds een jaar of twee toepassen zorgt er in ieder geval voor dat de competitie spannend blijft tot de laatste wedstrijd. Koning vaste stok is dit jaar Joel Meersman. Ondertussen mag Ludo Rosseel zich voor het tweede jaar op rij kampioen match 2016 noemen. Hij laat Dirk Depuis,  Geert Devlaeminck en Herman Rammant achter zich met 1 punt. Ikzelf, Ignace Roels wordt na 23 jaar koning match 2016. Hopelijk moet ik voor de volgende titel geen 23 jaar meer wachten.

Bij de palingvissers wordt Jan Nulens voor de derde maal op rij onze nieuwe kampioen. Hij haalde het voor  Eddy Hubrechsen en Jeroen Coudeville. Dit wil zeggen dat Jan de titel van keizer paling mag dragen. De titel Koning paling gaat dit jaar naar Peter Verplancke, palingvisser in hart en nieren,sinds jaar en dag .

 

Ook bij de karpervissers was Jan Nulens voor de derde maal op rij de sterkste in 2016. Jan eindigt met het absolute minimum van 4 punten na winst in 4 van de vijf wedstrijden. Kevin Sabbe wordt tweede en Bjorn Bonny derde. De karpermarathon die  maar eventjes 44 uur duurt werd dit jaar gewonnen door Lorenzo Vincke met 179 kg karper.

Naast de karpermarathon hebben we ook nog onze jaarlijkse koppelmarathon. Ook hier probeerden we een paar nieuwigheden om de wedstrijd nog aantrekkelijker te maken. De uren werden aangepast en men kon vissen met teams van drie. Dit viel blijkbaar in goede aarde maar toch kregen we niet meer deelnemers aan de start. We denken er sterk aan om volgend jaar een open wedstrijd te maken van de koppelmarathon dwz. Iedereen kan deelnemen ook niet leden. Matthias Devriese , Wouter en Geert Geerlandt winnen de koppelmarathon met 207 kg vis. Ze halen het dit jaar met groot overwicht van Kevin Sabbe en Jan Nulens. Mario Beun en Nicolas Manders worden derde.

Herman Rammant is dit jaar kampioen 50 Plus. Met nog een wedstrijd te gaan totaliseert hij slechts 8 punten waarvan 4 maal sectorwinst. Hij is niet meer bij te halen. Wel kan er nog gestreden worden voor de ereplaatsen. Want tussen de tweede en achtste zijn slechts drie punten verschil. We noteren alvast dat Dirk Dupuis koning 50 Plus 2016 wordt net zoals verleden jaar.

De feederwedstrijd werd gewonnen door Ronny Vandoorneveldt.. Er werden ook nog twee koppelwedstrijden ingericht. De koppel carp Cube werd gewonnen door Herman Rammant en Rene Wielfaert en de koppel voor 50 Plus door Gilbert Vanhee en Eddy Seynaeve.  De koppel 50 plus werd gesponsord door Aquality.

 

Het wintercriterium 2015-2016 werd gewonnen door Kim Verhaeghe. Kim haalde 6 punten net als Geert Geerlandt maar Geert moest het met minder gewicht stellen. Hierdoor wint Kim het wintercriteriumEen hele boterham en een hele reeks wedstrijden dus. Dank zij een aantal milde sponsors kunnen we nog altijd op een “extraatje” rekenen om onze prijzenpot tijdens de wedstrijden wat aan te dikken. Dit hebben we voornamelijk te danken aan een aantal personen die ons zeer genegen zijn. . We danken in het bijzonder de Carp Cube, Taxibond, Bieren Verschaeve en Hengelsport ’ t Visserke, Georges  Vandenbroucke en hopen volgend jaar terug op hun steun te mogen rekenen .

We wensen alle hierboven vermelde kampioenen en koningen in ieder geval van harte proficiat en nodigen ALLE leden uit om deze kampioenen samen met ons te komen vieren op de feestmaaltijd.

We wensen ook nog te vermelden dat de Provinciale Jeugdhengeldag voor het tweede jaar op rij plaats vond op onze vijver. Op 20 augustus mochten we een 25 tal jongeren verwelkomen die door de kundigheid van de monitoren van het VVHV een dagje “leerden” vissen. Met dank aan onze monitor Tom voor zijn inzet en organisatie van deze mooie dag.

 

Dit jaar terug naar goede gewoonte in de maand oktober. De  feestmaaltijd gaat door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM op zaterdag 22 Oktober 2016 vanaf 19.00 Hr. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar. Naar jaarlijkse gewoonte kiezen we  terug voor de brunch. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. De brunch kost 60 Euro. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 30 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan Willy De Voogt te bezorgen voor 18/10/2016.

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier zo veel mogelijk rekening mee houden voor de tafelschikking. U kunt dit ook mailen naar devoogt.willy@telenet.be

 

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij De Voogt Willy –Dorpsstraat 43 GV A2 te 8490 JABBEKE Tf: 050/81.31.20. Men kan ook 60 €. per persoon storten op rekeningnummer BE 82 0689 0185 1968 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 60€ of 30 €” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren of per mail. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 20/10/2016 verwacht. Mogen we vragen zo veel mogelijk te storten op de rekening.

 

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinterkampioen: één beker

FKarperkampioen: één beker en prijzengeld

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Wat we te eten krijgen vindt U hieronder:

Aperitief met oesterbar en hapjes

Schuimwijn en fruitsap

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salades en sauzen

{

Romig soepje van verste tuingroenten

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven in de kantine.

Onthoud alvast volgende data voor het wintercriterium:

F zaterdag 15 oktober 2016

F zaterdag 05 november 2016

+  11 en 25 maart 2017. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

 

-Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Ignace om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven. Er kan ingeschreven worden vanaf nu in de kantine of per overschrijving op het rekening nummer BE 82 0689 0185 1968 met vermelding “wintercriterium”, gevolgd door je naam en voornaam.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan tellen alle drie de wedstrijden mee.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (100 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

Weetjes:

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open op zondagvoormiddag.

 

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen. Onder de vissers worden op de feestmaaltijd terug twee mooie prijzen verloot. Het betreft een GRATIS tombola.

 

-We vragen nogmaals op tijdens de wedstrijden grote en ruime leefnetten te willen gebruiken. We hebben zeker geen klagen of hebben nog niet vastgesteld dat de wedstrijdvissers in overtreding zouden zijn hiermee. Zorg er ook voor dat Uw leefnet verzwaard wordt met een lood langs de buitenzijde en niet door er stenen in te gooien. Dit beschadigt namelijk de vis. Indien we vaststellen dat dit nog gebeurt wordt het reglement aangepast en wordt een sanctie opgelegd.

 

-zij die nog steeds een papieren versie krijgen van de nieuwsbrief wordt gevraagd om nog eens hun email adres door te geven.

 

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

                                                           Voorzitter

"................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2016

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en ……....

 

kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 22 oktober 2016

 

 

 

.........x 60 € =.....         

 

..........x 30 € =      ……..€

 

met een totaal van:       

 

 

 

 

                                                                         Handtekening: