VZW DE MOLENVISSERS,                                                                    SNELLEGEM,5 Oktober 2015

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

(: 050/20.16.56

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

 

 

Beste leden Molenvissers,

 

 

 

Oktobermaand , slachtmaand. Vroeger was dit inderdaad zo. Voor de winter werd er een varken geslacht en werd er feest gevierd. Bij de vzw De Molenvissers slachten we geen varken maar we vieren wel feest. Een feest om onze kampioenen te vieren, maar straks meer daarover.

Laten we eerst eens het voorbije jaar overlopen. Eerst en vooral stellen we vast dat de tendens van verleden jaar zich blijft verder zetten. We hebben namelijk veel leden en ook in 2015 wil iedereen blijkbaar vissen bij ons. Zodoende waren we verplicht om “vooraf inschrijvingen” voor de wedstrijden in te richten. Dit is een goed systeem. Men hoeft niet meer te betalen bij de inschrijving, wat voor tijdswinst zorgt bij de organisatie en als inrichters weten we op voorhand hoeveel deelnemers er zullen zijn op de wedstrijden. Van de leden zelf willen we vragen om een seintje (mail, sms of telefoontje) te geven als je NIET deelneemt aan een wedstrijd waarvoor je ingeschreven bent. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat de meeste leden dit doen. Op dat gebied stellen zich dus weinig problemen. Vermoedelijk zullen we dit systeem volgend jaar blijven aanhouden. We hebben niet alleen veel leden maar ook de vangsten blijven dit jaar redelijk goed. Normaal gezien zullen we een deftige visuitzetting doen zodat de visstand zeker op peil blijft. Niet alleen visaankopen zorgen er voor dat de het visbestand op peil blijft maar soms doen zich ook gelegenheden voor waarbij we aan vis kunnen geraken, ja zelfs gratis. Onlangs kregen we zo een aanbod om vis uit een private kasteelvijver op te halen. De eigenaar liet de vijver baggeren door een firma en de zaakvoerders van de firma konden het niet over hun hart krijgen om de vissen in de vijver zo maar te laten dood gaan. Onder leiding van Kevin Sabbe en Jan Nulens werd dan twee dagen in de modder geploeterd om de vissen uit de modder te gaan halen. Geen eenvoudige klus. Hierbij werden Jan en Kevin ook geholpen door een aantal bestuursleden en leden. Zo werden we een paar honderd kg karper rijker. Deze vissen werden in de kleine vijver geplaatst om dat op een later tijdstip overgezet te worden in de grote vijver. Waarom doen we dit zo? Als we de vissen vanuit een vreemde vijver onmiddellijk in onze vijver plaatsen en de vissen zijn drager van een ziekte of zijn besmet dan kan ons volledig visbestand afsterven. Dit risico willen we niet lopen. Vandaar dat we de nieuwe vis eerst in “quarantaine” plaatsen. Mogen we dan ook vragen om voorlopig en dit tot na de winterwedstrijden zeker geen vissen over te plaatsen van de kleine naar de grote vijver.

Niets blijft echter meegaan en ook wij moeten mee met onze tijd. Dertig jaar geleden vroegen we 25 euro voor het lidgeld. In de loop van die dertig jaar is het lidgeld met slechts 15 euro gestegen. Door de verplichting van de belastingen om een deel van het lidgeld af te dragen als taksen zien we ons dan ook verplicht nogmaals het lidgeld op te slaan naar 50 euro. Dus vanaf 1/1/2016 zal het lidgeld 50 euro bedragen. De jeugd tot en met 14 jaar betaalt 25 Euro. Een nachtvergunning kost 40 Euro en is steeds aan voorafgaande goedkeurging van het bestuur onderworpen.

We denken er ook aan een beetje te sleutelen aan de formule van de koppelmarathon. De deelnemers aan de koppelmarathon die beschikken over een email adres hebben deze voorstellen reeds onder de neus gekregen. We zouden toelaten dat er koppels van drie man gevormd worden, waarvan er maximum twee mogen vissen tegelijkertijd. De derde kan uitrusten of zich bezig houden met het materiaal. Let wel dit zou NIET verplicht zijn. Wil men verder met twee blijven vissen dan is dat voor ons ook goed. Ook de uren van de wedstrijd zouden verschuiven. Bijv beginnen om 15 uur en stoppen de zaterdag om 15 uur. Hierdoor kan ook het aantal wegingen verminderen. We ontvangen graag uw reactie hierop via email molenvissers@telenet.be. Hebt U eventueel nog andere voorstellen dan mag U die altijd laten kennen.

 

We dit jaar ook nog gevist en de uitslagen en resultaten van 2015 zijn bijna allemaal gekend. In feite wachten we enkel nog op het resultaat van de laatste wedstrijd 50 plus en dan zijn alle kampioenen en koningen gekend.

Bij de vaste stok wordt Rudi Claeys kampioen met 9 punten. Pieter Adriaensen wordt tweede met 11 punten en Bjorn Bonny derde met 12 punten. Rudi pakt dit jaar “de dubbel” want hij is ook koning vaste stok. Ondertussen mag Ludo Rosseel zich kampioen match 2015 noemen. Hij liet Geert Devlaeminck achter zich met 1 punt en Herman Rammant met twee punten. Geert wordt wel de nieuwe koning match 2015.

Bij de palingvissers wordt Jan Nulens voor de tweede maal op rij onze nieuwe kampioen. Hij haalde het voor Coudeville Jeroen en Tom Schutyzer De titel Koning paling gaat dit jaar naar Kris Wallaert .

Ook bij de karpervissers was Jan Nulens voor de tweede maal op rij de sterkste in 2015. Jan eindigt met 7punten en Siebe Watteel wordt tweede met 11 punten. Tijdens de karperwedstrijden is er ook dit jaar flink wat karper gevangen.  Een koningschap karpervissen bestaat tot nu toe nog niet. We hebben wel een karpermarathon die  maar eventjes 44 uur duurt. Deze werd dit jaar gewonnen door Kevin Sabbe met 101 kg karper. Om de marathon te winnen moet men toch over enige ervaring beschikken en dat blijkt ook uit het palmares door de jaren heen en ook uit de uitslag van dit jaar. Matthias Devriese en Wouter Geerlandt winnen de koppelmarathon met 211 kg vis. Met een neuslengte voorsprong verslaan ze Kevin Sabbe en Jan Nulens , Frans Schaep en  Geert Geerlandt worden derde.

Bij de 50 plussers mag is het nog even wachten, nl tot 14 Oktober 2015 om definitief te kunnen zeggen wie er kampioen is. Geert Geerlandt heeft de beste papieren maar mathematisch gezien kan Herman ook nog kampioen worden. We noteren alvast dat Dirk Dupuis koning 50 Plus 2015 wordt.

De feederwedstrijd werd gewonnen door Belinda Branteghem. Er werden ook nog twee koppelwedstrijden ingericht die gesponsord werden door Carp Cube. De koppel carp Cube werd gewonnen door Benny Lamproye en Patrick Verplancke en de koppel voor 50 Plus door Claeys Ronny en Rudi.

Het wintercriterium 2014-2015 werd gewonnen door Schaep Frans (3 punten)  voor Devriese Matthias( 4pnt) en Rene Wielfaert (5 pnt).. Een hele boterham en een hele reeks wedstrijden dus. Dank zij een aantal milde sponsors kunnen we nog altijd op een “extraatje” rekenen om onze prijzenpot tijdens de wedstrijden wat aan te dikken. Dit hebben we voornamelijk te danken aan een aantal personen die ons zeer genegen zijn. . We danken in het bijzonder de Carp Cube, Taxibond, Bieren Verschaeve en Hengelsport ’ t Visserke, Georges  Vandenbroucke en hopen volgend jaar terug op hun steun te mogen rekenen . We onthouden ook nog dat Ludovic van Carp Cube dit jaar een Fish In hield op onze vijver voor de jeugdige karpervissers. Alle deelnemers keerden met een mooi pakket aan materiaal huiswaarts na een interessante infodag.

 

We wensen alle hierboven vermelde kampioenen en koningen in ieder geval van harte proficiat en nodigen ALLE leden uit om deze kampioenen samen met ons te komen vieren op de feestmaaltijd.

 

Dit jaar terug naar goede gewoonte in de maand oktober. De  feestmaaltijd gaat door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM op zaterdag 31 Oktober 2015 vanaf 19.00 Hr. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar. Naar jaarlijkse gewoonte kiezen we  terug voor de brunch. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. De brunch kost 57 Euro. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 25 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan Willy De Voogt te bezorgen voor 25/10/2015.

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier zo veel mogelijk rekening mee houden voor de tafelschikking. U kunt dit ook mailen naar devoogt.willy@telenet.be

 

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij De Voogt Willy –Dorpsstraat 43 GV A2 te 8490 JABBEKE Tf: 050/81.31.20. Men kan ook 57 €. per persoon storten op rekeningnummer BE 82 0689 0185 1968 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 57€ of 25 €” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren of per mail. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 25/10/2015 verwacht. Mogen we vragen zo veel mogelijk te storten op de rekening.

 

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinterkampioen: één beker

FKarperkampioen: één beker en prijzengeld

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Wat we te eten krijgen vindt U hieronder:

Aperitief met oesterbar en hapjes

Schuimwijn en fruitsap

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salades en sauzen

{

Romig soepje van verste tuingroenten

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven in de kantine.

Onthoud alvast volgende data voor het wintercriterium:

F zaterdag 17 oktober 2015

F zaterdag 07 november 2015

+  12 en 26 maart 2016. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

 

-Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Ignace om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven. Er kan ingeschreven worden vanaf nu in de kantine of per overschrijving op het rekening nummer BE 82 0689 0185 1968 met vermelding “wintercriterium”, gevolgd door je naam en voornaam.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan tellen alle drie de wedstrijden mee.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (60 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

Weetjes:

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open op zondagvoormiddag.

 

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen. Onder de vissers worden op de feestmaaltijd terug twee mooie prijzen verloot. Het betreft een GRATIS tombola.

 

-We vragen nogmaals op tijdens de wedstrijden grote en ruime leefnetten te willen gebruiken. We hebben zeker geen klagen of hebben nog niet vastgesteld dat de wedstrijdvissers in overtreding zouden zijn hiermee. Zorg er ook voor dat Uw leefnet verzwaard wordt met een lood langs de buitenzijde en niet door er stenen in te gooien. Dit beschadigt namelijk de vis.

 

-zij die nog steeds een papieren versie krijgen van de nieuwsbrief wordt gevraagd om nog eens hun email adres door te geven.

 

-op ZATERDAG 10 oktober 2015 vanaf 10 Hr vindt de provinciale jeugdhengeldag plaats op onze vijver. Kom Uw steun betuigen aan de jeugd.

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

                                                           Voorzitter

"................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2015

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en ……....

 

kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 31 oktober 2015

 

 

 

.........x 57 € =.....         

 

..........x 25 € =      ……..€

 

met een totaal van:       

 

 

 

 

                                                                         Handtekening: