VZW DE MOLENVISSERS,                                                                                                                    SNELLEGEM,4 Oktober 2014

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

(: 050/20.16.56

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

 

 

Beste leden Molenvissers,

 

 

 

 

 

Net zoals verleden jaar hebben we nu begin oktober nog altijd prachtig weer. Ondanks het feit dat het al vroeger donker wordt ’ s avonds kun je toch nog in een t shirtje buiten zitten en genieten van het warme weer. Of dat nog lang zal duren is een andere vraag. We hadden dit jaar niet alleen mooi weer maar ook de vangsten waren “toppie”. Het gevolg hiervan is interesse van alle kanten van het land zal ik maar zeggen. In oktober staat onze vijver zelfs in de editie van Beet magazine.

Laat ons eens terugblikken op het voorbije jaar. Bij het overlopen van de wedstrijduitslagen stellen we vast dat de resultaten nogal wispelturig waren. Soms werd een pak vis gevangen, zoals bijv de tweede wedstrijd vaste stok waar we met 25 man 725 kg vis vingen op 5 uur. Een gemiddelde van 29 kg de man. Anderzijds werd op de demo van Carpcube op 1 Mei met 28 man slechts 65 kg vis gevangen of een gemiddelde van 3 kg per visser. Op de marathon werd dan weer net geen 1700 kg vis gevangen. We mogen dus zeker niet klagen. Er zijn visclubs waar het veel minder goed gaat en die dan nog de nodige tegenslag hebben met de waterkwaliteit op de koop toe. We kunnen ons alleen maar gelukkig prijzen en hopen dat onze waterkwaliteit goed blijft. Gezien we van de leveranciers nog geen prijsoffertes gehad hebben werd de visuitzetting voor deze winter nog niet besproken. We beloven jullie echter dat we voor elke categorie ons best zullen doen. Jullie weten ondertussen ook al dat we als bestuur steeds ons woord houden en iedereen willen tevreden stellen. Als bestuur stellen we ons graag correct op maar we zouden willen dat de vissers dat ook toen jegens het bestuur. Er staan inderdaad geen vuilnisbakken meer rond de vijver en dat heeft zijn redenen. Het is ten eerste een hele klus om wekelijks die vuilnisbakken te ledigen en ten tweede trekken deze vuilnisbakken enkel ongedierte aan. De kraaien en eksters roven de vuilnisbakken leeg zodat er her en der vuil ligt. De ratten worden ook aangetrokken door deze vuilnisbakken en dragen ook hun steentje bij. Daarom: neem uw vuilnis en verpakkingen (drank of andere) mee naar huis. Het is respectloos om vuil achter te laten aan de vijver. Om die reden gaan we dan ook streng optreden tegen vervuilers. Streng optreden wil zeggen dat uw lidkaart vernietigd wordt en dat U niet meer gewenst bent aan onze vijver. De vijver is nog altijd privaat eigendom doch sommigen schijnen dat zelfs niet te beseffen en denken dat dit een openbare plaats is waar alles mag en kan.

Van het bestuur gesproken. Ook hier slaat de vergrijzing toe. In de vergadering van oktober 2014 werd beslist om twee plaatsen vacant te stellen als bestuurslid. U wordt voor 6 maand aanvaard op proef en daarna definitief. Sommigen gaan zich afvragen wat houdt dit in? Wat wordt er verwacht van mij als bestuurslid. Dat is vrij simpel. Eerst en vooral wordt er verwacht dat U regelmatig eens de kantine open houdt of helpt open houden. Er wordt ook verwacht dat U de maandelijkse bestuursvergaderingen bijwoont en tijdens de wedstrijden U steentje bijdraagt dit wil zeggen eventueel helpen inschrijven of wegen. Leden die gemotiveerd zijn kunnen hun kandidatuur richten aan de voorzitter of per email : molenvissers@telenet.be

 

We hadden het echter over de uitslagen en resultaten van 2014 voor zover die al gekend zijn. In feite wachten we enkel nog op het resultaat van de laatste wedstrijd 50 plus en dan zijn alle kampioenen en koningen gekend.

Bij de vaste stok wordt Joel Meersman kampioen met één puntje voorsprong op Bonny Bjorn, die acht punten totaliseerde. .Dieter Hermy wordt derde met 9 punten. Het is een feit dat de nieuwe puntentelling voor spanning tot de laatste wedstrijd zorgt, wat ook de bedoeling is. Als de kampioen na drie of vier wedstrijden reeds gekend is is de leute er van af. Koning vaste stok is dit jaar Peter Adriaensen die zijn beste vriend Joel de loef afstak. Daarvoor zijn we immers vrienden. Ondertussen mag Geert Devlaeminck zich kampioen match 2014 noemen. Hij verzamelde slechts zes punten en wint met een straatlengte van Rene Wielfaert die 14 punten totaliseert. Eric Duyck werd derde met 17 punten.

Bij de palingvissers wordt Jan Nulens  onze nieuwe kampioen. Hij haalde het voor Deschacht Jelle en derde wordt Andreas Wallaert. De jeugd doet het dus goed in de palingwedstrijden. Voor Jelle zelfs het tweede jaar op rij de tweede plaats.  De titel Koning paling gaat dit jaar naar Benjamin Vanhoornweder .

Ook bij de karpervissers was Jan Nulens de sterkste in 2014. Verleden jaar moest hij net de duimen leggen voor Benjamin Vanhoorenweder. Dit jaar is het net omgekeerd. Jan eindigt met 5 punten, Benjamin met zes. Tijdens de karperwedstrijden is er dit jaar wel flink wat karper gevangen.  Een koningschap karpervissen bestaat tot nu toe nog niet. We hebben wel een karpermarathon die  maar eventjes 44 uur duurt. Deze werd dit jaar gewonnen door ….. jawel Jan Nulens. Van marathon gesproken, en we hebben het hier al aangehaald: de marathon was dit jaar bijzonder succesvol. Deze werd gewonnen door de ervaren ratten Frans Schaep en  Geert Geerlandt met 193 kg. Tweede werden Jan Nulens en Kevin Sabbe  met net geen 190 kg en derde Geerlandt Wouter en Devriese Matthias met een kleine 152 kg.

 

Bij de 50 plussers mag is het nog even wachten, nl tot 8 Oktober 2014 om definitief te kunnen zeggen wie er kampioen is. Rene Wielfaert heeft de beste kaarten met een totaal van 6 punten. Hij wordt echter op de hielen gezeten door Dirk Dupuis en Schaep Frans die elk een puntje meer tellen. We noteren alvast dat Frans Schaep koning 50 Plus 2014 wordt net voor Duyck Eric.

De feederwedstrijd werd gewonnen door Beernaert Kurt. Er werden ook nog twee koppelwedstrijden ingericht die gesponsord werden door Carp Cube. De koppel carp Cube werd gewonnen door Kevin Sabbe en Nulens Jan en de koppel voor 50 Plus door Wielfaert Rene en Servaes Dirk.

Het wintercriterium 2013-2014 werd gewonnen door Rosseel Ludo (13 punten)  voor Wielfaert Rene( 14pnt) en Schaep Frans (15 pnt). Ludo Rosseel won ook de demowedstrijd van Carp Cube op 1 Mei 2014 en mocht een mooie feederhengel en molen in ontvangst nemen van onze sponsor Ludovic Hollevoet van Carp Cube. Een hele boterham en een hele reeks wedstrijden dus. Dank zij een aantal milde sponsors kunnen we nog altijd op een “extraatje” rekenen om onze prijzenpot tijdens de wedstrijden wat aan te dikken. Dit hebben we voornamelijk te danken aan een aantal personen die ons zeer genegen zijn. . We danken in het bijzonder de Carp Cube, Taxibond, Bieren Verschaeve en Hengelsport ’ t Visserke, Georges  Vandenbroucke en hopen volgend jaar terug op hun steun te mogen rekenen .

We wensen alle hierboven vermelde kampioenen en koningen in ieder geval van harte proficiat en nodigen ALLE leden uit om deze kampioenen samen met ons te komen vieren op de feestmaaltijd.

 

Dit jaar terug naar goede gewoonte in de maand oktober. De  feestmaaltijd gaat door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM op zaterdag 25 Oktober 2014 vanaf 19.00 Hr. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar. Naar jaarlijkse gewoonte kiezen we  terug voor de brunch. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. De brunch kost 55 Euro. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 25 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan Willy De Voogt te bezorgen voor 19/10/2014.

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier zo veel mogelijk rekening mee houden voor de tafelschikking. U kunt dit ook mailen naar devoogt.willy@telenet.be

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij De Voogt Willy –Dorpsstraat 43 GV A2 te 8490 JABBEKE Tf: 050/81.31.20. Men kan ook 55 €. per persoon storten op rekeningnummer BE 79 7755 1687 5433 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 55€ of 25 €” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren of per mail. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 19/10/2014 verwacht.

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinterkampioen: één beker

FKarperkampioen: één beker en prijzengeld

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Wat we te eten krijgen vindt U hieronder:

Aperitief met oesterbar en hapjes

Schuimwijn en fruitsap

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salades en sauzen

{

Romig soepje van verste tuingroenten

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven in de kantine.

Onthoud alvast volgende data voor het wintercriterium:

F zaterdag 18 oktober 2014

F zaterdag 08 november 2014

+  14 en 28 maart 2015. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

 

-Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Ignace om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven. Er kan ingeschreven worden vanaf nu in de kantine.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan tellen alle drie de wedstrijden mee.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (60 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

Weetjes:

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open op zondagvoormiddag.

 

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen. Onder de vissers worden op de feestmaaltijd terug twee mooie prijzen verloot. Het betreft een GRATIS tombola.

 

-We vragen nogmaals op tijdens de wedstrijden grote en ruime leefnetten te willen gebruiken. We hebben zeker geen klagen of hebben nog niet vastgesteld dat de wedstrijdvissers in overtreding zouden zijn hiermee. We vragen enkel om bij de aanschaf van een tweede leefnet of bij vervanging van een oud leefnet ervoor te zorgen dat je een ruim leefnet aanschaft.

 

-zij die nog steeds een papieren versie krijgen van de nieuwsbrief wordt gevraagd om nog eens hun email adres door te geven.

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

                                                           Voorzitter

"................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2014

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en ……....

 

kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 25 oktober 2014

 

 

 

.........x 55 € =.....         

 

..........x 25 € =      ……..€

 

met een totaal van:       

 

 

 

 

 

 

                                                                         Handtekening: