VZW DE MOLENVISSERS,                                                                                                       SNELLEGEM,3 Oktober 2013

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

(: 050/20.16.56

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

Beste leden Molenvissers,

 

 

 

Het seizoen loopt op zijn einde maar de zomer blijft voortduren. Ondanks een slechte periode begin september blijft het mooie weer gewoon verder duren. Wie had dat gedacht dat we begin oktober nog op een terrasje zouden kunnen zitten in de zon. Voor mijn part mag dat weer nog eventjes aanhouden.

Laat ons eens terugblikken op het voorbije jaar. Als we de wedstrijduitslagen eens overlopen kunnen we stellen dat de vangsten begin dit jaar traag op gang kwamen. In mei werd flink gevangen om dan in juni terug een dipje te hebben. Het hoogtepunt was de koppelmarathon. In het totaal werd 1870 kg vis gevangen op de marathon, het wedstrijdrecord sneuvelde nog maar eens en twee koppels vingen meer dan 200 kg vis. Als dat geen resultaten zijn. Na de koppelmarathon werden op de wedstrijden “bakken” vis gevangen. Sommigen hadden aan twee leefnetten niet meer genoeg en moesten op wedstrijden drie leefnetten gebruiken. We hopen dat deze tendens blijft aanhouden in het najaar. Dit is volgens ons alleen maar het resultaat van de juiste visuitzettingen, het bijvoeren van de vissen en het gebruik van leefnetten enkel toe te laten op de wedstrijden. We hebben inderdaad vrij weinig vissterfte gekend dit jaar en we moeten ook toegeven dat we weinig of geen last meer hebben van de meervallen. Na het vangen van de reuzemeerval verleden jaar zijn er bij mijn weten geen meervallen meer gevangen. Het bestuur is dan ook van oordeel dat de visuitzetting deze winter eens “iets anders” mag zijn. We kunnen niet blijven brasem in de vijver pompen, de niet wedstrijdvissers of anders gezegd, de “andere categoriën” en dan denken we aan de paling en karpervissers mogen ook eens aan de beurt komen. We hadden gedacht om 150 kg paling, 1200 kg brasem, 200 kg kleine karper, 100 kg winden en 100 kg zeelt uit te zetten. Waarom zetten we geen voorn meer uit? Omdat die eenvoudig weg worden opgegeten door de aalscholvers. Met deze visuitzetting hopen we iedereen tevreden te stellen.

Naast vissen en visuitzettingen heeft het bestuur nog meer gedaan om het U zo comfortabel mogelijk te maken. Begin dit jaar werd een nieuwe plaats 32 aangelegd en werd de hoop steenbrokken en afval van de parking verwijderd. Het nummer 32 valt goed in de smaak op de wedstrijden en er werden al top resultaten neergezet. Het uitzicht van de parking is er niet minder fraai op geworden. Jammer dat sommige leden het nog altijd nodig vinden blikjes, flessen , papier en afval achter te laten. Het bestuur vraagt nogmaals met aandrang Uw verantwoordelijkheid op te nemen en geen vuilnis achter te laten rond de vijver. Wij komen onze vuilnisemmer ook niet in uw tuin leeg kappen.

Volgend jaar is ook een budget voorzien om het toilet volledig te renoveren. Zodoende zullen de dames hun beklag niet meer moeten doen over een vuil toilet. We gaan hiervoor zeker de nodige inspanningen doen.

We hebben nog meer goed nieuws. Vanaf volgend jaar zijn er terug lidkaarten te verkrijgen in de krantenwinkel  Thierry’s Gazetje, Eernegemweg, 11 te 8490 JABBEKE. Deze krantenwinkel is 100 meter van de dagbladhandel Verschaeve gelegen doch aan de overkant van de straat. De winkel is open van 05.30 tot 18 uur en je kunt er naast kranten, sigaretten , magazines en lotto ook terecht voor een lekker belegd broodje. Voor nachtvergunningen moet je nog altijd in de kantine zijn. In Thierry’s gazetje kun je GEEN nachtvergunning verkrijgen.

Deze zomer hebben we ook het dertig jarig bestaan van onze vereniging gevierd. We zijn trots te kunnen zeggen dat we het al zo lang vol houden. Veel verenigingen kunnen daar niet op terugblikken. Ook op ons ledenaantal kunnen we fier zijn. Jammer dat er slechts zo weinig vissende leden aanwezig waren op de viering van het dertig jarig bestaan. Nochtans was het gratis, was het mooi weer en kwamen er toch heel wat sponsors en gemeenteraadsleden opdagen. Niets dan tevreden gezichten dus.

Met de uitslagen van dit jaar zullen een aantal mensen ook een brede glimlach opzetten en anderen zullen dan weer teleurgesteld zijn wegens slechte resultaten of pech. Het is mooi meegenomen als je goed vist maar tenslotte doen we aan hengelsport voor de ontspanning en ontspanning betekent “relax en leuk”. Als je er geen plezier meer aan hebt , hou er dan mee op. Laat het ons plezant houden en laat de kantine een plaats zijn waar we kunnen vertoeven onder vrienden en leute kunnen maken. We hadden het echter over de uitslagen van 2013 voor zover die al gekend zijn.

Bij de vaste stok wordt Rudy Claeys nogmaals kampioen met één puntje voorsprong op Dirk Wallaert. Dirk kende een “beire” seizoen en viste zeer goed, wat zeker niets afdoet aan de prestatie van Rudy. Geert Dupont wordt derde. Koning vaste stok is dit jaar Denolf Dirk die terug Dirk Wallaert de loef afstak. Bij de palingvissers wordt Jeroen Coudeville onze nieuwe kampioen. Hij haalde het voor nieuwkomer Deschacht Jelle en derde wordt Kris Wallaert. De titel Koning paling gaat net zoals verleden jaar naar Rogier Hollez. Nog één maal koning vissen en Rogier mag zich de titel van keizer toe-eigenen.

Bij de karpervissers net hetzelfde scenario. Daar wordt Benjamin Vanhoorenweder voor het tweede jaar op rij kampioen. Een koningschap karpervissen bestaat tot nu toe nog niet. We hebben wel een karpermarathon die  maar eventjes 44 uur duurt. Deze werd dit jaar gewonnen door Kenny Vercaemst. Van marathon gesproken, en we hebben het hier al aangehaald: de marathon was dit jaar bijzonder succesvol. Deze werd gewonnen door de ervaren ratten Matthias Devriese en Wouter Geerlandt met 225 kg. Tweede werden Bert en vader Luc Demulder met 208 kg en derde Hollez Rogier en Kurt Beernaert met 172 kg. Bert Demulder heeft reeds menige titel op zijn palmares staan en gaat net zoals ons bestuurslid Geert Geerlandt met het nationaal feederteam naar het wk feeder in Zuid Afrika. Dit WK vindt plaats in de maand november 2013 en onze Geert is dan reeds op pensioen, of zo goed als. Proficiat en geniet er van Geert. In eerste plaats van je pensioen en hopelijk ook van het WK.

Bij de match moeten we nog één wedstrijd vissen om de kampioen te kennen, alhoewel. Kevin Sabbe telt 8 punten over 4 vierwedstrijden, waarvan drie overwinningen en is dus mathematisch niet meer bij te halen. Kevin wordt kampioen match, dat is zeker. De strijd voor de tweede en derde plaats ligt nog open. Koning match is dit jaar Ronny Vandoorneveldt, die het haalde voor Marnix Storme. Ronny zat op nr 32 en Marnix op nummer 8, twee stekken die dit jaar wel super goed “gegeven” hebben.

Bij de 50 plussers mag Eric Duyck zich nu reeds kampioen noemen hoewel er nog een wedstrijd te gaan is. Eric kan ook niet meer bijgehaald worden met 21 punten over 5 wedstrijden. Zijn naaste concurrent, Rene Wielfaert heeft  22 punten over 4 wedstrijden en zelfs al wint Rene de laatste wedstrijd dan nog strandt hij op de tweede plaats. Wie tweede en derde zal worden is nog een raden.

Tenslotte nog een greep uit de overige wedstrijdresultaten: in de witviswedstrijd voor palingvissers was Jurgen Deblauwe dit jaar de sterkste. Helaas kwamen maar drie deelnemers opdagen. De feederwedstrijd werd gewonnen door Devlaminck Geert. Er werden ook nog twee koppelwedstrijden ingericht die gesponsord werden door Giri Sport. De koppel giri sport werd gewonnen door Kevin Sabbe en Nulens Jan en de koppel voor 50 Plus door Vanderstukken Jean Pierre en Thienpondt Herman.

Het wintercriterium 2012-2013 werd gewonnen door Rene Wielfaert voor Frans Schaep en Matthias Devriese. Een hele boterham en een hele reeks wedstrijden dus. Dank zij een aantal milde sponsors kunnen we nog altijd op een “extraatje” rekenen om onze prijzenpot tijdens de wedstrijden wat aan te dikken. Dit hebben we voornamelijk te danken aan een aantal personen die ons zeer genegen zijn. . We danken in het bijzonder de Carp Cube, Taxibond, Bieren Verschaeve en Hengelsport ’ t Visserke, Georges  Vandenbroucke en hopen volgend jaar terug op hun steun te mogen rekenen .

We wensen alle hierboven vermelde kampioenen en koningen in ieder geval van harte proficiat en nodigen ALLE leden uit om deze kampioenen samen met ons te komen vieren op de feestmaaltijd.

 

Dit jaar terug naar goede gewoonte in de maand oktober. De  feestmaaltijd gaat door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM op zaterdag 26 Oktober 2013 vanaf 19.00 Hr. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar. Dit jaar verzorgt discobar IN MOTION de muzikale omlijsting. We hebben dit jaar besloten om terug voor de brunch te kiezen. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. De brunch kost 53 Euro. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 23 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan de voorzitter of aan Willy De Voogt te bezorgen voor 20/10/2013.

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier in de mate van het mogelijke rekening mee houden voor de tafelschikking.

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij De Voogt Willy –Dorpsstraat 43 GV A2 te 8490 JABBEKE Tf: 050/81.31.20. Men kan ook 53 €. per persoon storten op rekeningnummer BE 79 7755 1687 5433 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 53€ of 23 €” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 20/10/2013 verwacht.

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinterkampioen: één beker

FKarperkampioen: één beker en prijzengeld

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Wat we te eten krijgen vindt U hieronder:

Aperitief met oesterbar en hapjes

Schuimwijn en fruitsap

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salades en sauzen

{

Romig soepje van verste tuingroenten

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven in de kantine.

Onthoud alvast volgende data voor het wintercriterium:

F zaterdag 19 oktober 2013

F zaterdag 09 november 2013

+  15 en 29 maart 2014. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

 

-Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Ignace om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven. Er kan ingeschreven worden vanaf nu in de kantine.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan tellen alle drie de wedstrijden mee.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (60 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

Weetjes:

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open op zondagvoormiddag.

 

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen. Onder de vissers worden op de feestmaaltijd terug twee mooie prijzen verloot. Het betreft een GRATIS tombola.

 

-We vragen nogmaals op tijdens de wedstrijden grote en ruime leefnetten te willen gebruiken. We hebben zeker geen klagen of hebben nog niet vastgesteld dat de wedstrijdvissers in overtreding zouden zijn hiermee. We vragen enkel om bij de aanschaf van een tweede leefnet of bij vervanging van een oud leefnet ervoor te zorgen dat je een ruim leefnet aanschaft.

 

-zij die nog steeds een papieren versie krijgen van de nieuwsbrief wordt gevraagd om nog eens hun email adres door te geven.

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

                                                           Voorzitter

"................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2013

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en ……....

 

kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 26 oktober 2013

 

 

 

.........x 53 € =.....         

 

..........x 23 € =      ……..

 

met een totaal van:       

 

 

 

 

 

 

                                                                         Handtekening: