VZW DE MOLENVISSERS,                                                                    SNELLEGEM,23 september 2011

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

(: 050/20.16.56

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

 

 

Beste leden Molenvissers,

 

 

 

 

 

 

Het seizoen loopt op zijn einde. Na een schitterend voorjaar met zomerweer in de lente, prachtige vangsten, mooie wedstrijden en een korte hittegolf was het in feite over. Een zomer hebben we niet gehad en de temperaturen herinneren er ons voor het moment aan dat de winter al met de neus voor de deur staat. Hopelijk mogen we nog van een kort “nazomertje” genieten. Ook op bestuursvlak zijn we van een schitterende seizoensstart in een “donkere periode” terecht gekomen. Na een succesvolle marathon met prachtige vangsten , lekkere barbecue en een fris pintje besloten we om Eddy Deblauwe als bestuurslid te aanvaarden. Eddy zal zich vooral bezig houden met de paling- en karperwedstrijden en we heten hem van harte welkom in de bestuursploeg. Dat Eddy een werker is en uit het goede hout gesneden is heeft hij ondertussen al bewezen. Dit was het positieve nieuws langs bestuurszijde. Dat ik na zo een korte periode als voorzitter andere beslissingen zou moeten nemen dan het aanvaarden van bestuursleden, namelijk het ontslaan van bestuursleden, dat had ik nooit gedacht. Inderdaad, nadat we verleden jaar de Heer Stragier Bart de deur gewezen hebben als bestuurslid stond onlangs dit lot zijn vader te wachten. Rik heeft heel wat tijd van zijn leven in de visclub gestoken. Hij was 18 jaar bestuurslid maar vond het blijkbaar nodig om op de karpermarathon zo danig te “foefelen” dat het niet meer mooi was om aan te zien. Brasems werden gewogen alsof het karpers waren en hierdoor kon Bart Stragier de wedstrijd winnen. Althans dat dacht hij. Wedstrijduitslagen vervalsen is zeker niet de politiek die het bestuur van de Molenvissers wil volgen. Om die reden werd Rik ontslagen als bestuurslid en als lid van de VZW De Molenvissers. Deze beslissing werd unaniem door de volledige bestuursploeg genomen en dit maakt me blij en schenkt me vertrouwen voor de toekomst. Ik bedank mijn mede bestuursleden voor het vertrouwen en de steun die ze me gegeven hebben om deze beslissing te nemen. Zo hoort het, allen voor één en één voor allen. Ik hoop eveneens dat jullie als lid begrip kunnen opbrengen voor de beslissing die genomen werd. Het is misschien een heel krachtig signaal naar de leden toe maar we willen als bestuur duidelijk stellen dat dergelijke praktijken absoluut niet thuis horen in onze club.

De meeste leden zullen zich nu afvragen: hoe zit het met de kantine? Zal die niet meer open zijn tijdens de week. Jawel, voor alles is er een oplossing. We gaan ons best doen om de maandag, woensdag en vrijdagnamiddag open te houden. Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van Guillaume die ik langs deze weg ook eens in de bloemetjes wil zetten voor het werk die hij levert. We zien de toekomst in ieder geval rooskleurig tegemoet. Niets is immers onmogelijk en met de steun van de leden geraken we er zeker.

Met al dat geleuter zouden we nog vergeten dat er dit jaar gevist werd. We kennen ondertussen al een aantal koningen en kampioenen, op de kampioen match en 50 plus wordt het nog even wachten. Bij de vaste stok wordt Rudi Claeys kampioen, op de voet gevolgd door zijn broer Ronny. Patrick Verplancke wordt dan koning bij de vaste stok. Er werd doorgaans goed tot zeer goed gevangen met gewichten van 258 tot 546 kg per wedstrijd. Ook in de koppelmarathon werd terug een record gebroken. Er werd niet minder dan 1464 kg vis gevangen door de 22 deelnemende koppels. De eerste drie koppels hengelden meer dan 100 kg vis bij elkaar. De wedstrijd werd gewonnen door Hollez Rogier en Beernaert Kurt, gevolgd door Matthias Devriese en Wouter Geerlandt en Ludo Rosseel en Geert Devlaeminck.

Het kampioenschap paling werd een spannende bedoening tot de laatste paling gewogen werd. Kevin Sabbe wordt onze nieuwe kampioen met evenveel punten als Kris Wallaert nl 14. Mario Beun werd derde met 15 punten, evenveel als Johan Van Gent. Johan werd dan weer overtuigend koning paling 2011.

Bij de match en 50 Plus is enkel de koning gekend. Bij de match is dit Geert Geerlandt en bij de 50 Plussers Rene Wielfaert. Geert moest bij de 50 plussers de duimen leggen voor Rene anders was hij twee maal koning. Bij de match staat Ludo Rosseel momenteel op kop met 8 punten gevolgd door Kurt Beernaert met 10 punten. Bij de 50 Plussers staat Dirk Lantsoght op kop met 13 punten gevolgd door Dirk Debusschere met 16 punten.

Ik was de karpervissers bijna vergeten, oeps. Ook bij hen is de competitie nog niet afgelopen. Het eerste weekend van oktober wordt de laatste wedstrijd gevist. Ik hoop dat jullie dan al de nieuwsbrief in jullie bus of mailbox kregen.  Johan Van Gent staat op kop  met vier punten, gevolgd door Kevin Sabbe met 6 punten en Eddy Deblauwe met 8 punten. Over het “débacle” van de karpermarathon spreek ik liever niet meer. Na diskwalificatie van Bart Stragier werd Shane O Sullivan terecht tot winnaar uitgeroepen. Naast de reguliere competities, match, 50 plus enz werden ook nog een aantal losse wedstrijden gevist en dit naar jaarlijkse gewoonte. Hoewel Rogier Hollez maar twee wedstrijden heeft meegedaan slaagde hij erin ze toch alle twee te winnen. Zo won hij samen met Kurt Beernaert de koppelwedstrijd Giri Sport. Bij de 50 plussers werd de koppelwedstrijd Giri Sport gewonnen door Gilbert Vanhee en Frans Schaep. Langs deze weg willen we nogmaals Gino en Iris van Girisport bedanken voor hun milde sponsoring. De feederwedstrijd op 21 Juli werd dan weer gewonnen door Kurt Beernaert , gevolgd door Sabbe Kevin. Els Schaep haalde haar slag thuis in de dameswedstrijd en won nipt voor Tamara Vandenbroucke. Tenslotte won Kenny Vercaemst de witviswedstrijd voor palingvissers. Sta me toe om te zeggen, hij werd serieus  gecoached door Kurt Beernaert. Wat uiteraard altijd toegelaten is. Tenslotte vissen we voor een beker en een beetje geld. Wat nog veel belangrijker is is de vriendschap en de leute die we er aan over houden.

Over geld gesproken. We kunnen nog altijd op een “extraatje” rekenen om onze prijzenpot tijdens de wedstrijden wat aan te dikken. Dit hebben we voornamelijk te danken aan een aantal personen die ons zeer genegen zijn. . We danken in het bijzonder de Taxibond, Bieren Verschaeve en Hengelsport ’ t Visserke, Georges  Vandenbroucke en hopen volgend jaar terug op hun steun te mogen rekenen .Bij Georges kun je altijd binnen springen voor verse maden , dobbers ,korven en allerhande visgerief en vooral voor een fijne babbel.

We wensen alle hierboven vermelde kampioenen en koningen in ieder geval van harte proficiat en nodigen ALLE leden uit om deze kampioenen samen met ons te komen vieren op de feestmaaltijd.

 

Dit jaar terug naar goede gewoonte in de maand oktober. De  feestmaaltijd gaat door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM op zaterdag 22 Oktober 2011 vanaf 19.00 Hr. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar namelijk dezelfde als verleden jaar. We hebben dit jaar besloten om terug voor de brunch te kiezen en dit op algemeen verzoek van de leden. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. De brunch kost 49 Euro. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 20 Euro en kinderen tot 6 jaar betalen 10 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan de voorzitter of aan Willy De Voogt te bezorgen voor 18/10/2010.

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier in de mate van het mogelijke rekening mee houden voor de tafelschikking.

 

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij De Voogt Willy –Dorpsstraat 43 GV A2 te 8490 JABBEKE Tf: 050/81.31.20. Men kan ook 49 €. per persoon storten op rekeningnummer BE 79 775-5168754-33 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 49€ of 20 €” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 19/10/2011 verwacht.

 

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinterkampioen: één beker

FKarperkampioen: één beker en prijzengeld

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Wat we te eten krijgen vindt U hieronder:

Aperitief met oesterbar en hapjes

Schuimwijn en fruitsap

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salades en sauzen

{

Romig soepje van verste tuingroenten

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven in de kantine.

Onthou alvast volgende data voor het wintercriterium:

F zaterdag 29 oktober 2011

F zaterdag 12 november 2011

+  15 en 29 maart 2012. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

 

-Er wordt telkens gevist van 12.00 tot 16.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Ignace om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. De inschrijvingen worden afgesloten op 25/10/2011. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan mag je in ieder geval een wedstrijd laten vallen voor het eindklassement. Vb 3 wedstrijden gevist, dan tellen er slechts twee mee voor het eindklassement.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (60 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

Weetjes:

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open op zondagvoormiddag.

-Er worden GEEN dagvergunningen meer verkocht.

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen. Onder de vissers worden op de feestmaaltijd terug twee mooie prijzen verloot. Het betreft een GRATIS tombola.

-Wat staat er deze winter nog op het programma?

Er zal terug gewerkt worden aan de vijver, een datum is nog niet vastgelegd maar die zult U kunnen terugvinden op de website. De bomen tussen de visplaatsen zullen gesnoeid worden en sommige plaatsen dienen verstevigd te worden. We zouden het fijn vinden mocht U als lid een handje komen toesteken.

Er zal terug een deftige visbestelling gedaan worden. Door het gebruik van leefnetten te verbieden hebben we onze vis goed kunnen beschermen. Niettemin zitten we momenteel met een sterfte van kruiskroeskarper. Volgende week worden er waterstalen genomen en bekijken we hoe het probleem kan opgelost worden.

 

-De palingvissers zullen volgend jaar op de wedstrijden met drie hengels mogen vissen en dit op hun verzoek. Let wel, enkel en alleen op de wedstrijden.

-We denken er aan om de nachtvergunningen af te schaffen. In ruil zou een speciale vergunning komen van 60 Euro waarbij elke dag mag gevist worden tot 1 uur. Heeft men een gewone vergunning dan mag men vissen van zonsopgang tot zonsondergang. Koopt men een vergunning van 60 Euro dan mag men elke dag vissen van zonsopgang tot 01 Hr. Deze vergunning zou enkel in de kantine te koop zijn. We wachten de reacties van de vissers af voor we beslissen tot het invoeren van deze vergunning. Deze reacties kunt U kwijt op molenvissers@telenet.be

-zij die nog steeds een papieren versie krijgen van de nieuwsbrief wordt gevraagd om nog eens hun email adres door te geven.

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

                                                           Voorzitter

 

 

"................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2011

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en …….... kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 22 oktober 2011

 

.........x 49 € =.....         

 

..........x 20 € =      ……..

 

..........x 10 € =      ……..

 

met een totaal van:       

 

                                                                         Handtekening: