VZW DE MOLENVISSERS,                                                                                            SNELLEGEM,30 september 2008

Eernegemweg     121

8490        JABBEKE

(: 050/81.31.20

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

 

 

Beste leden Molenvissers,

 

 

Nog een jaartje voorbij. Zo kunnen we het wel stellen. Op het vlak van de hengelsport was het een kl……jaar. Er zijn geen woorden voor en meer uitleg is er niet. Hoe je het ook draait of keert: een zomer hebben we niet gehad en de vangsten vielen buiten enkele uitschieters niet meegerekend flink tegen. De visbezetting in onze vijver is nochtans goed zelfs heel goed. Als we eens kijken naar de uitslagen van wedstrijden op andere vijvers en openbare wateren mogen we ons nog gelukkig prijzen. In september was er een Engelsman op bezoek aan onze vijver. Uit een gesprek met die man vernam ik dat hij dit jaar in Nederland al had gevist en ook in Ierland. Volgens hem waren de vangsten daar nog slechter dan bij ons. Hoe komt dat? Geen kat die het weet. We beloven in ieder geval terug een deftige visuitzetting te doen maar of dat enig soelaas zal brengen volgend jaar valt af te wachten. Ondanks het feit dat de vangsten soms flink tegen vielen zijn er toch altijd kampioenen. De meeste van deze kampioenen zijn ondertussen reeds gekend en op het moment dat de nieuwsbrief bij jullie in de bus valt zullen ze allemaal gekend zijn. Enkel nog de wedstrijd 50 plus en de laatste matchwedstrijd dient nog vervist te worden. Bij de match is Rogier Hollez matematisch reeds kampioen. Bij mijn weten kan niemand hem nog bijbenen, ook al winnen Geert Geerlandt of Franky Colpaert de laatste wedstrijd dan nog heeft Rogier al punten genoeg om kampioen te worden. Zonder voorbarig te willen zijn: Proficiat Rogier. Dit jaar geen koning match maar een koningin, een keer iets anders. Annie Pardo wist de titel “koning match” binnen te halen en wordt dus koningin. Proficiat Annie. Bij de 50 plussers kan het nog alle kanten op. Herman Rammant staat wel aan de leiding met 17 punten maar hij wordt door maar niet minder dan vier achtervolgers op de voet gevolgd. Het verschil tussen Herman en de vijfde in het tussenklassement bedraagt slechts vier luttele puntjes. Het belooft dus een zeer spannende finale te worden op 8 oktober.

Gilbert Vanhee heeft ondertussen al de titel van koning 50 plus binnen. Hij wist zijn beste maat en spitsbroeder Eddy Seynaeve met een groot verschil in de luren te leggen.

Dan lopen we verder het rijtje af, te beginnen bij onze jongste deelnemers. Bij de juniores waren er dit jaar 8 deelnemers waarvan Brit Rosseel als enig meisje. Britt heeft zich dapper geweerd maar strandde op de derde plaats met 9 punten. Bert Van Gent werd tweede met 8 punten en Robin Talloen mag zich junioreskampioen noemen met 7 puntjes. Dat Britt uit het goede hout gesneden is bewees ze ook op de koppelmarathon waar ze samen met papa Ludo op de vijfde plaats eindigde. Alvast proficiat aan Robin, Bert en Britt.

 

Bij de palingvissers liet papa Van Gent zich dit jaar ook niet onbetuigd. De laatste jaren was hij er steeds dicht bij maar dit jaar is het bingo. Johan is palingkampioen voor onze dappere Sacha Stappers waarvan ik vermoed dat hij de jongste deelnemer is aan de palingwedstrijden. Sacha wist net zoals Johan twee wedstrijden te winnen. Proficiat aan Sacha en Johan. Peter Verplancke , ook een trouwe klant aan huis bij de palingwedstrijden wordt dit jaar koning. Proficiat Peter.

 

En tenslotte de master klasse of hoe heten ze dat ook weer: de vaste hengel. Ronny Claeys wist na een zeer tactische vijfde wedstrijd het laken naar zich toe te trekken en wordt kampioen vaste hengel 2008, voor Miguel Verstraete en Thomas Ryckx. Filip Van Gansbeke was zeer goed gestart maar door slechte plaatsnummers op de laatste twee wedstrijden moest hij de duimen leggen en werd hij vierde. Ondertussen had Filip met groot meesterschap de titel koning vaste hengel 2008 veroverd. Ik denk dat Filip met een vangst van 53180 punten op vijf uur tijdens deze wedstrijd de “topvangst” van het jaar neerzette. Er zijn er niet veel die dit jaar beter gedaan hebben. Proficiat aan Ronny, Miguel, Thomas en Rudy.

 

Naast de reguliere competities waren ook nog een hele reeks bijzondere wedstrijden. Laat ons beginnen met het wintercriterium. Met groot machtsvertoon (drie overwinningen en een elfde plaats) won Matthias Devriese het wintercriterium. Proficiat Matthias. Het verschil met de tweede, Filip Derous bedroeg maar eventjes 10 punten. Dat Matthias een “klassebak “ is wisten we echter al. Benieuwd of hij die stunt dit jaar kan overdoen.

 

De grote prijs Gilbert Vanhee, onze ondertussen beroemde dameswedstrijd werd gewonnen door Reniers Natascha. Proficiat Natascha en ondertussen willen we nogmaals onze milde sponsors bedanken met name Gilbert Vanhee himself, Erik Lateste en Joel Meersman.

 

De koppelmarathon werd dit jaar terug gewonnen door Geerlandt Geert en Schaep Frans met een vangst van 71410 kg. Tweede eindigden Lassalle Gilbert en Ringot Christopher en derde waren Anseeuw Stefan en Deloof Serge. Langs deze weg willen we de groetjes doen aan onze vriend Stefan die de feestmaaltijd moet missen om de zoveelste buitenlandse missie. Groetjes aan Stefan en zijt voorzichtig he maat.

 

Ook de 50 Plussers visten een koppelwedstrijd. Deze werd gewonnen door Norbert Doom en Luc Formesyn. De derde koppelvissing betrof de wedstrijd Giri Sport. We bedanken nogmaals onze sponsors Iris en Gino van de hengelsportzaak Girisport te TORHOUT voor hun milde sponsoring. De koppelwedstrijd werd andermaal gewonnen door Nico Fiems en Derous Kevin.

 

Ook met de feeder, die steeds maar in populariteit toeneemt werden een aantal wedstrijden gevist. De Open Feederwedstrijd, gesponsord door Franky Colpaert werd gewonnen door Rudy Van Fleteren. Franky werd tweede. Een tweede feederwedstrijd werd gewonnen door Beernaert Kurt, een nieuwkomer die direct de smaak te pakken heeft.

De witviswedstrijd voor palingvissers werd dit jaar gewonnen door Eddy Deblauwe en de karpermarathon werd gewonnen door Bonte Eddy. Jammer genoeg konden slechts zes vissers een vis vangen en dit gedurende 44 uur.

 

U ziet dat slechts enkele uitzonderingen de regel bevestigen. Hiermee bedoel ik dat de vangstgewichten beduidend lager liggen dan verleden jaar. In de koppelmarathon werd slechts 538 kg vis gevangen daar waar er verleden jaar 1045 kg gevangen werd. Het kan enkel beteren.

 

We bedanken in ieder geval onze leden voor hun enthousiasme en hun sportiviteit tijdens de wedstrijden en vooral na de wedstrijden in de kantine. Slechts één minpunt: nog steeds moeten we vaststellen dat  sommige leden het plezant vinden hun afval te verstoppen onder de struiken, in de grasberm enzovoort. Dit getuigt zeker niet van respect, noch voor de natuur, noch voor de collega’s vissers, noch voor de club of zijn bestuur. We verzoeken daarom iedereen om zoals het hoort ALLE vuilnis mee te nemen naar huis en dit onder het motto: verbeter de wereld en begin bij jezelf. Zij die menen deze regels aan hun laars te mogen lappen zullen streng gestraft worden. Het bestuur is het namelijk beu het vuil van anderen op te ruimen. We zijn de mening toegedaan dat we als bestuur al genoeg doen, zoals gras afrijden, onderhoud van de bomen, kantine verfraaien en open houden enz dat we daarbij niet als vuilnisman moeten dienen.

 

Ondanks het feit dat we een minder goed visjaar hebben zullen we onze kop niet laten hangen. We gaan feesten en op een gepaste manier onze kampioenen en koningen vieren. Dit jaar iets later dan gewoonte. De  feestmaaltijd gaat door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM op 8 november 2008 vanaf 20.00 Hr. We nodigen iedereen uit om samen met de koningen, kampioenen en het bestuur van de VZW DE MOLENVISSERS mee te vieren. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar namelijk dezelfde als verleden jaar. Zoals elk jaar is er tevens een tombola voorzien waarbij men ALTIJD prijs heeft. Dit jaar zijn er zelfs een aantal extra mooie prijzen voorzien.

We hebben dit jaar besloten om terug voor de brunch te kiezen en dit op algemeen verzoek van de leden. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. Kostprijs van dit alles: 45 Euro per persoon. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 20 Euro en kinderen tot 6 jaar betalen 10 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan de voorzitter te bezorgen voor 03/11/2008.

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier in de mate van het mogelijke rekening mee houden voor de tafelschikking.

 

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij de voorzitter De Voogt Willy (adres en telefoon zijn vermeld in de hoofding van deze nieuwsbrief). Men kan ook 45  €. per persoon storten op rekeningnummer 775-5168754-33 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 45€,20 € of 10 €.” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 03/11/2008 verwacht. Voor de inschrijvingen kan men, zoals reeds eerder aangehaald, de strook op de laatste pagina gebruiken.

 

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

 

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Wat we te eten krijgen vindt U hieronder:

Aperitief met oesterbar en hapjes

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salades en sauzen

{

Roomsoep

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven in de kantine.

Onthou alvast volgende data voor het wintercriterium:

F zaterdag 25 oktober 2008

F zaterdag 15 november 2008

+  2 data eind maart of begin april 2009. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

-Er wordt telkens gevist van 12.00 tot 16.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Willy of Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Willy om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. De inschrijvingen worden afgesloten op 20/10/2008. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan mag je in ieder geval een wedstrijd laten vallen voor het eindklassement. Vb 3 wedstrijden gevist, dan tellen er slechts twee mee voor het eindklassement.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (50 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

De data voor de twee laatste winterwedstrijden zullen tijdig mede gedeeld worden in de volgende nieuwsbrief.

 

Weetjes:

 

-Mocht je het nog niet weten: alles wordt duurder en je geld op de bank wordt steeds minder waard. Als bestuur van de Molenvissers proberen we zo verantwoord mogelijk om te gaan met onze inkomsten. Niettemin zien we ons ook genoodzaakt om de vergunningen volgend jaar op te slaan tot 40 Euro. Een jeugdvergunning kost 20 Euro. Het is zes jaar geleden dat we nog eens opsloegen en zeg nu eens eerlijk: waar kun je voor een gans jaar nog een hobby beoefenen voor 40 Euro? Juist , ik denk dat we niet onredelijk zijn vermits de drankprijzen in de kantine nog steeds zeer democratisch zijn.

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open.

 

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen.

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

 

 

 

"................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2008

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en …….... kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 8 november 2008

 

.........x 45 € =.....         

 

..........x 20 € =      ……..

 

..........x 10 € =      ……..

 

met een totaal van:       

 

                                                                         Handtekening: