VZW DE MOLENVISSERS,                                                                                SNELLEGEM,24 september 2007

Eernegemweg     121

8490        JABBEKE

(: 050/81.31.20

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

 

 

 

 

 

 

Beste leden Molenvissers,

 

Het is weer zo ver. Nog twee wedstrijden en het hengelseizoen is terug voorbij. Kampioenen en koningen zijn weer gekend, of toch zo goed als en het wordt tijd om deze mensen op een gepaste wijze te vieren. Hoewel we dit jaar in feite geen zomer gehad hebben moeten we eerlijk durven toegeven dat we een superjaar gekend hebben, zowel wat betreft de vangsten als wat betreft onze leden. De vangsten waren over het algemeen zeer goed. Praktisch op geen enkele wedstrijd werd minder dan 200 kg vis gevangen met uitschieters tot boven de 500 kg op de koppelwedstrijd van Giri Sport en 1046 kg op de koppelmarathon. Jawel meer dan een ton vis. Het wedstrijdrecord moest er dus nog eens aan geloven en werd door Matthias Devriese en Wouter Geerlandt nogmaals scherper gesteld en op 132 kg gebracht. Het werd een prachtige en boeiende strijd want Filip Derous en Patrick Verplancke werden tweede met 130 kg. Ook in de overige wedstrijden was het soms ook heel spannend.

We bedanken in ieder geval onze leden voor hun enthousiasme en hun sportiviteit tijdens de wedstrijden en vooral na de wedstrijden in de kantine. Slechts één minpunt: het experiment “geen vuilnisbakken” rond de vijver kunnen we een matig succes noemen. In het begin bleef het proper en net en nam iedereen zeer gedisciplineerd zijn vuilnis mee naar huis. Nu stellen we vast dat sommige leden het plezant vinden hun afval te verstoppen onder de struiken, in de grasberm enzovoort. Dit getuigt zeker niet van respect, noch voor de natuur, noch voor de collega’s vissers, noch voor de club of zijn bestuur. We verzoeken daarom iedereen om zoals het hoort ALLE vuilnis mee te nemen naar huis en dit onder het motto: verbeter de wereld en begin bij jezelf. Tweede minpuntje was dit jaar het weer. Hoewel we niet mogen klagen. Voor zover ik me kan herinneren hebben we praktisch geen enkele wedstrijd in de regen moeten vissen. Ook dit jaar zullen we onze leden zeker belonen met een deftige visuitzetting tijdens de winter zodat we er volgend jaar prachtige vangsten en wedstrijden hebben. Het bestuur heeft beslist om volgend jaar volgende vis te bestellen: 100 kg paling, 150 kg voorn, 300 kg kleine brasem, 1000 kg brasem, 200 kg winde, 100 kg zeelt en 100 kg karper. In het totaal 1950 kg en voor elke vorm van visserij iets. We hopen hierbij iedereen tevreden te stellen. We verwelkomen ondertussen ook twee nieuwe en jonge bestuursleden namelijk Geerlandt Wouter en Stragier Bart. Vermits ons bestuur stilletjes aan begint te vergrijzen moeten we er eens aan denken de fakkel door te geven aan de jeugd. Bart en Wouter zijn “grootgebracht” in onze club en we durven dan ook te stellen dat ze zeker een meerwaarde zullen zijn als bestuurslid.

 

Terug naar de kampioenenviering nu. Een aantal kampioenen en uiteraard ook de koningen zijn gekend, bij andere disciplines is het nog eventjes wachten. Derous Filip is dit jaar kampioen vaste stok met 8 punten, waarvan twee overwinningen. Zijn zoon Kevin strandde op één puntje en dan volgen Claeys Ronny op 20 punten en de secretaris op 27 punten.  Filip liet de titel van koning dit jaar aan zijn zoon Kevin, die de wedstrijd won met niet minder dan 47 kg vis en 52.590 punten. Proficiat Kevin en Filip.

 

Bij de palingvissers bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. Tenslotte wist Peter Verhelle de titel van palingkampioen 2007 binnen te halen voor Hilaire Cappelle en Peter Verplancke.  De koningstitel in het palingvissen gaat dit jaar naar Jurgen Deblauwe. Proficiat mannen.

 

Bij de juniores zijn de lakens ook al verdeeld. De juniorestitel gaat dit jaar naar Brian Vernieuwe. Hij wordt op de voet gevolgd door Van Gent Bert en Deloof Nicolaas. De laatste wedstrijd was een eigenaardigheidje. Bert was zeker dat hij ging winnen want hij was de enigste deelnemer. Uniek in de geschiedenis van de molenvissers. Hopelijk zijn er volgend jaar wat meer deelnemers, dat maakt het altijd spannender.

 

Bij de 50 plussers staat Herman Rammant momenteel nog op kop. Het belooft nog zeer spannend te worden want Norbert Doom kan hem nog het vuur aan de schenen leggen. Ik denk niet dat onze Herman daar erg van wakker ligt want hij heeft ondertussen reeds de titel van koning 50 Plus op zak.   Herman kan nog “de dubbel pakken” dit jaar. We wensen hem in ieder geval reeds proficiat met zijn koningstitel.

 

De koningstitel in het matchvissen ging dit jaar ook naar een 50 plusser en niemand minder dan Eddy Seynaeve. Proficiat Eddy. Matthias Devriese is anderzijds goed op weg om de matchtitel voor de derde maal op rij binnen te rijven. In feite is hij mathematisch al kampioen. Maar ja wie maakt er eens geen rekenfoutje. Dus wachten we maar tot alles definitief is. Als Matthias terug wint is hij voor de derde keer kampioen en dus keizer.

 

Zoals elk jaar werden naast de “gewone” competities ook nog tal van wedstrijden en evenementen ingericht.

 

Mattias Devriese en Wouter Geerlandt wisten voor de vierde keer de marathon te winnen met alweer een nieuw record van 132.320 kg. Kevin Derous en Fiems Nico wisten op hun beurt beslag te leggen op de eerste plaats in de koppelwedstrijd Giri Sport met een spectaculair gewicht van 81,420 kg. Zeg nu nog eens dat er geen vis zit. We bedanken nogmaals onze sponsors Iris en Gino van de hengelsportzaak Girisport te TORHOUT voor hun milde sponsoring.

 

De Grote Prijs Gilbert Vanhee is een vaste waarde en werd dit jaar gewonnen door SCHAEP Els met 43.850 kg. Zoals U wellicht weet mogen enkel dames deelnemen aan deze wedstrijd. Dit jaar waren er 16 deelneemsters. Proficiat Els met je overwinning. Gilbert wensen we ook te bedanken voor de sponsoring.

 

Tenslotte wist Brian Vernieuwe ook nog de karpermarathon te winnen met een dikke 26 kg. Niet zo denderend maar we beloven dat we ook dit jaar de karpervissers niet gaan vergeten bij het uitzetten van nieuwe vis.

Ook de 50 plussers hebben dit jaar een koppelwedstrijd gevist. Deze werd gewonnen door Gilbert Vanhee en Eddy Seynaeve. En omdat er nog geen wedstrijden genoeg waren en aangezien Franky Colpaert zijn vaste stok min of meer aan de wilgen gehangen heeft en zich volledig toelegt op het feederen, werden nog twee feederwedstrijden ingericht. Eén van de wedstrijden werd gesponsord door Franky, waarvoor dank. Beide wedstrijden werden gewonnen door Gilbert Vanhee en Rudy Vanfleteren eindigde telkenmale tweede. Bedankt Franky voor de sponsoring.

Voila, ik denk dat we rond zijn met het wedstrijdoverzicht 2007. Nu kunnen we terug onze kampioenen, keizers en koningen vieren op de feestmaaltijd.  Naar jaarlijkse gewoonte gaat onze feestmaaltijd door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM,  Datum van het gebeuren: 27 oktober 2007 vanaf 19.00 Hr. We nodigen iedereen uit om samen met de koningen, kampioenen en het bestuur van de VZW DE MOLENVISSERS mee te vieren. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar namelijk dezelfde als verleden jaar. Zoals elk jaar is er tevens een tombola voorzien waarbij men ALTIJD prijs heeft.

We hebben dit jaar besloten om terug voor de brunch te kiezen en dit op algemeen verzoek van de leden. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. Kostprijs van dit alles: 43 Euro per persoon. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 20 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan de voorzitter te bezorgen voor 19 oktober 2007

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier in de mate van het mogelijke rekening mee houden voor de tafelschikking.

 

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij de voorzitter De Voogt Willy (adres en telefoon zijn vermeld in de hoofding van deze nieuwsbrief). Men kan ook 43  €. per persoon storten op rekeningnummer 775-5168754-33 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 43€ of 20 €.” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 19/10/2007 verwacht. Voor de inschrijvingen kan men, zoals reeds eerder aangehaald, de strook op de laatste pagina gebruiken.

 

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

 

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Sprankelend aperitief met oesterbar

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salad-bar

{

Roomsoep

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven in de kantine.

Onthou alvast volgende data voor het wintercriterium:

F 20 Oktober 2007

F 3   November 2007

+  2 data eind maart of begin april 2008. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

-Er wordt telkens gevist van 13.00 tot 16.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Willy of Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Willy om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. De inschrijvingen worden afgesloten op 14/10/2007. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan mag je in ieder geval een wedstrijd laten vallen voor het eindklassement. Vb 3 wedstrijden gevist, dan tellen er slechts twee mee voor het eindklassement.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (50 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

De data voor de twee laatste winterwedstrijden zullen tijdig mede gedeeld worden in de volgende nieuwsbrief.

 

 

Weetjes:

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open.

 

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen.

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

 

 

 

".....................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2007

 

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en …….... kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 28 oktober 2007

 

 

 

..........x 43 € =.....         

 

..........x 20 € =      ……..

 

met een totaal van:       

 

 

 

                                                                         Handtekening: