VZW DE MOLENVISSERS,                                                                    SNELLEGEM,15 september 2006

Eernegemweg     121

8490        JABBEKE

(: 050/81.31.20

WWW.MOLENVISSERS.BE

Email: molenvissers@pandora.be

 

 

 

 

 

Beste leden Molenvissers,

 

Het begint al terug vroeg donker te worden ’s avonds en dat betekent voor ons dat het hengelseizoen bijna voorbij is. We kunnen nu al terugblikken op een zeer goed jaar en mogen stellen dat we het jaar van de uitersten meegemaakt hebben. Vooral dan in de positieve zin. De vangsten vielen op een paar uitzondering na zeer goed mee en problemen waren er omzeggens niet. Wie zegt dat er geen vis meer zit in onze vijver moet dringend eens de wedstrijduitslagen raadplegen (in de kantine of op het internet). In alle wedstrijden zijn er slechts 2 wedstrijden afgesloten met minder dan 200 kg vis. Om tegenwoordig in de eerste tien te eindigen moet je minstens tienduizend punten bij elkaar vissen. Wat betreft de vangsten hebben we dus zeker een goed jaar gehad. Weet je dat het record van de marathon dit jaar nogmaals gebroken werd: 116,150 kg. Over ons ledenaantal mogen we ook niet klagen. We zijn dit jaar met meer dan 200 leden die nota bene van heinde en ver komen. We bedanken in ieder geval onze leden voor hun enthousiasme en hun sportiviteit tijdens de wedstrijden en vooral na de wedstrijden in de kantine. We zullen onze leden zeker belonen met een deftige visuitzetting tijdens de winter zodat we er volgend jaar terug fors kunnen invliegen. Gezien we nog geen prijslijsten van de leveranciers binnen hebben kunnen we nog niet bepalen wat er zal besteld worden. We beloven U dat brasem, winde , paling, voorn en karper zullen besteld worden in voldoende hoeveelheid. Over het weer konden we dit jaar ook niet klagen, alhoewel. In juli veel te heet, zelfs extreem heet,  toch om te vissen of te werken. Volgens mij was dit weer net goed om onder een boom in de schaduw te gaan liggen met een fris drankje naast je. In augustus was het dan te nat, veel te nat. September is tot nu toe veel belovend. Zacht weertje, mooi zonnetje en weinig regen. Wat moet een mens nog meer hebben om het visseizoen af te sluiten. Inderdaad een mooie kampioenenviering en een spetterend feest. We gaan er dit jaar ook iets prachtigs van maken dat beloven we. Maar meer hierover straks.

 

Om te kunnen vieren moeten we een aantal kampioenen hebben. Een aantal kampioenen en ook de koningen zijn ondertussen reeds gekend. In een aantal disciplines zoals match en 50 plus blijft het knokken tot de laatste wedstrijd. Laat ons misschien beginnen met hetgeen al zeker is. Ik zei in mijn inleiding dat het een jaar van de extremen was en dit liet zich ook in de uitslagen merken. Dit jaar mogen we om te beginnen 2 keizers vieren. Keizer wordt men door drie jaar na elkaar in dezelfde discipline koning of kampioen te vissen. Ja toch? Of heb ik dat verkeerd voor? Deze eer valt dit jaar te beurt aan Rik Stragier die terug kampioen palingvissen werd. Ook Filip Derous zal tot keizer gekroond worden op de feestmaaltijd. Filip viste voor het derde jaar op rij de koningstitel vaste stok weg. Proficiat Rik en Filip. En k zou zeggen : “laat ne keer een anderen winnen ook he.”

Ook bij de wedstrijden vaste stok is Filip zo goed als kampioen. Enkel Franky Colpaert kan nog enige dreiging vormen maar dan moet hij zeker de laatste wedstrijd winnen met 20 kg meer dan Filip. Dus bijna een onbegonnen zaak. Maar men weet nooit. Onze voorzitter zegt immers altijd : “In één koude nacht zwijgen alle puiten (kikkers)”. ’t Schijnt dat dat een oud Vlaams gezegde is van wijze mannen. Wie weet.

 

Bij de palingvissers werd het een spannende strijd tussen bestuurslid Rik Stragier en Beun Mario. Rik heeft dus het pleit gewonnen. De titel “koning paling” viel dit jaar te beurt aan Johan Van Gent. Proficiat Johan.

 

Bij de 50 plussers staat Herman Rammant momenteel nog op kop. Hij voelt echter de hete adem van Marnix Moerman, Norbert Doom en Johny Swaenepoel in zijn nek.  De strijd om het kampioenschap ligt dus nog open. De koning 50 plus –minder validen is ondertussen ook gekend. Rik Stragier wist Jean Pierre De Vos en Eddy Seynaeve achter zich te houden. Nog eens proficiat Rik.

 

In het matchhengelen staat Matthias Devriese terug op kop. Ik beloof het dat ik het hem zeker niet makkelijk zal maken. Uw nederige briefschrijver en dienaar Ignace Roels staat op drie punten maar voelt op zijn beurt ook al de hete adem van Eddy Seynaeve in zijn nek. De koplopers hebben zowat elk een slechte wedstrijd gevist en de laatste wedstrijd zal dan ook zeer doorslaggevend zijn in het klassement. Het plaatsnummer op de laatste wedstrijd zal dus voor de zoveelste maal zeer belangrijk worden. Een goede plaats staat meestal garant voor een goede uitslag. Koning Match is voor het twee jaar op rij Nico Fiems. Proficiat Nico. Ik zou zeggen, doe er nog eentje bij dan ben je ook keizer volgend jaar.

 

Tenslotte hebben we nog de juniores. Daar waar niemand ooit Pieter Jan Verhelst de baas kon tijdens de laatste jaren moest hij dit jaar toch de duimen leggen voor Pollet Stijn. Stijn wist Pieter Jan te verslaan met 1 puntje. Proficiat Stijn. Vermelden we ook nog dat Nicolaas Deloof derde werd en dat Pieter Jan ondertussen ook al flink zijn mannetje staat tussen de “grote”, lees meedoet in de wedstrijden vaste stok en zich niet onbetuigd laat.

 

Zoals elk jaar werden naast de “gewone” competities ook nog tal van wedstrijden en evenementen ingericht.

 

Mattias Devriese en Wouter Geerlandt wisten voor de 3 keer de marathon te winnen met alweer een nieuw record van 116.150 kg. Thomas Ryckx en Miguel Verstraete werden schitterend tweede met 112.900 kg en Patrick Verplancke en Derous Filip werden derde. Matthias en Wouter wonnen eveneens de koppelwedstrijd Giri Sport met 47.200 kg. Zeg nu nog eens dat er geen vis zit. We bedanken nogmaals onze sponsors Iris en Gino van de hengelsportzaak Girisport te TORHOUT voor hun milde sponsoring.

 

De Grote Prijs Gilbert Vanhee is een vaste waarde en werd dit jaar gewonnen door Vanmassenhove Magali met 24.050 kg. Zoals U wellicht weet mogen enkel dames deelnemen aan deze wedstrijd. Dit jaar waren er 15 deelneemsters. Proficiat Magali met je overwinning.

 

Dat de appel niet ver van de boom valt heeft Geerlandt Lander bewezen door de karpermarathon te winnen met 53.800 kg. Proficiat Lander. Als vader Geert nu nog eens wint is het feest bij de familie Geerlandt compleet. Ik moet wel eerlijk toegeven dat hij de laatste tijd goed bezig is, vader Geert dan.

 

Tenslotte werd nog een wedstrijd Snellegem Eernegem gevist. We hadden beloofd dat we er een lap zouden op geven en dat hebben we ook gedaan. Zowel individueel als in groep wisten we het laken naar ons toe te halen. Nico Fiems won en Franky Colpaert werd tweede. Snellegem won uiteindelijk met 216 punten en Eernegem had 256 punten. Proficiat aan alle Snellegemnaars en bedankt voor jullie inspanning.

 

Uiteraard gaan we terug onze kampioenen, keizers en koningen vieren op de feestmaaltijd.  Naar jaarlijkse gewoonte gaat onze feestmaaltijd door in Feestzaal DE VREDE, Moerdijkstraat, 94 te ICHTEGEM,  Datum van het gebeuren: 21 oktober 2006 vanaf 19.00 Hr. We nodigen iedereen uit om samen met de koningen, kampioenen en het bestuur van de VZW DE MOLENVISSERS mee te vieren. Na de maaltijd is er ook gelegenheid tot een dansje met zoals steeds een goede discobar namelijk dezelfde als verleden jaar. Zoals elk jaar is er tevens een tombola voorzien waarbij men ALTIJD prijs heeft.

We hebben dit jaar besloten om terug voor de brunch te kiezen en dit op algemeen verzoek van de leden. Men betaalt inderdaad iets meer dan voor een gewone maaltijd maar 1° men heeft keuze in overvloed. 2° iedereen kan eten wat hij wil 3° drank (witte en rode wijn, water en frisdrank ) is inbegrepen tot na de koffie. Kostprijs van dit alles: 43 Euro per persoon. Kinderen tot 12 Jaar betalen slechts 20 Euro.

Wie wil inschrijven voor het souper wordt gevraagd het strookje op de laatste bladzijde in te vullen en aan de voorzitter te bezorgen voor 14 oktober 2006.

Mogen wij U ook vragen samen met de inschrijving op te geven met wie U graag aan tafel zou zitten. We zullen hier in de mate van het mogelijke rekening mee houden voor de tafelschikking.

 

De inschrijvingen, reservaties en afrekening voor de feestmaaltijd dienen te gebeuren bij de voorzitter De Voogt Willy (adres en telefoon zijn vermeld in de hoofding van deze nieuwsbrief). Men kan ook 43  €. per persoon storten op rekeningnummer 775-5168754-33 met de vermelding “Vzw de Molenvissers ../.. personen aan 43€ of 20 €.” De tafelreservatie dient dan wel telefonisch te gebeuren. Inschrijvingen worden ten laatste tegen 14/10/2006 verwacht. Voor de inschrijvingen kan men, zoals reeds eerder aangehaald, de strook op de laatste pagina gebruiken.

 

Op de kampioenenviering worden uiteraard ook bekers en prijzen overhandigd aan de best geklasseerden uit de klassementen:

 

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FMatchhengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

F50 plussers en mindervaliden: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FWinnaars koppelmarathon: elk een trofee

Sprankelend aperitief met oesterbar

{

Buffet van verfijnde koude voorgerechten met salad-bar

{

Roomsoep

{

Buffet van warme vis- en vleesgerechten, groentenparade en aardappelgerechten

 

Groot buffet met nagerechten met mokka

{

Aangepaste witte en rode huiswijnen, waters en frisdranken

{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterkriterium

Ook dit jaar wordt tijdens de winter een criterium over vier wedstrijden ingericht. Er wordt gevraagd op voorhand in te schrijven bij DE VOOGT Willy (050/81.31.20) Bij hem kun je terecht voor inlichtingen. Onthou alvast volgende data voor het wintercriterium:

F 14 Oktober 2006

F 4   November 2006

+  2 data eind maart of begin april 2006. Alle wedstrijden vinden plaats aan de vijver van de VZW DE MOLENVISSERS.

-Er wordt telkens gevist van 13.00 tot 16.00 uur

-Alle hengelwijzen toegelaten. Er zijn geen beperkingen op voeder en levend aas.

-Vissen in 2 sectoren

-Bij slecht weer (vriesweer) dient men telefonisch contact te nemen met Willy of Ignace om te weten of de wedstrijd door gaat of niet.

-Men moet geen lid zijn van de MOLENVISSERS om te mogen deelnemen doch de leden hebben voorrang. Niet leden worden op de reservelijst geplaatst en dienen zelf contact te nemen met Willy om te zien of er plaatsen genoeg zijn en ze kunnen deelnemen. De inschrijvingen worden afgesloten op 8/10/2006. Er dient op voorhand betaald te worden (12 Euro). Niet betaald is NIET ingeschreven.

-Voor het eindklassement tellen enkel de drie beste wedstrijduitslagen. Worden er minder wedstrijden gevist, bijv. door slechte weersomstandigheden dan mag je in ieder geval een wedstrijd laten vallen voor het eindklassement. Vb 3 wedstrijden gevist, dan tellen er slechts twee mee voor het eindklassement.

-Prijzengeld: per wedstrijd 14 geldprijzen (50 Euro) + beker

-Eindklassement : 200 Euro te verdelen over tien man. (50-37-25-20-17,5-15-12,5-10-7,5-5,5 Euro)

 

De data voor de twee laatste winterwedstrijden zullen tijdig mede gedeeld worden in de volgende nieuwsbrief.

 

Begin 2006 werd Colpaert Franky winterkampioen. Proficiat Franky.

 

Weetjes:

 

-De kantine blijft ook dit jaar gans de winter open.

 

-Op de feestmaaltijd wordt een palmares met vermelding van alle klassementen en overzicht van alle uitslagen uitgedeeld. Dan kun je thuis nog eens alles rustig nalezen.

 

Hopend op Uw aanwezigheid op de kampioenenviering om de kampioenen mee te helpen vieren,

 

 

                                                           Namens het bestuur

                                                           Roels Ignace

 

 

 

".....................................................................................................................................................................................

 

Inschrijving Kampioenenviering VZW DE MOLENVISSERS 2006

 

 

Ondergetekende,................................wenst deel te nemen met…………..personen en …….... kinderen aan de maaltijd ter gelegenheid van de kampioenenviering op Zaterdag 21 oktober 2006

 

 

 

..........x 43 € =.....         

 

..........x 20 € =      ……..€

 

met een totaal van:       

 

 

 

                                                                         Handtekening: