VZW DE MOLENVISSERS                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Jabbeke,1/11/2021

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

Tf:    050/20.16.56

Website: www.molenvissers.be

Email: molenvissers@pandora.be

 

Aan de leden van de VZW DE MOLENVISSERS

 


  1. Inleiding

 

Nog steeds geraken we niet verlost uit de greep van het coronavirus. Na een periode van relatieve vrijheid deze zomer moeten we terug de riem aanhalen. Het virus slaat weer wild om zich heen. De gevolgen ervan zijn voor sommigen en door de vaccinaties minder erg maar het blijft nog steeds gevaarlijk. Het overlegcomité heeft daarom vanaf 1/11/2021 terug nieuwe maatregelen opgelegd. Voor de horeca en ook onze kantine blijven de basisregels van toepassing:

-de gewone regels van social distancing blijven gelden. Ben je ziek, blijf dan thuis,………

-voor binnenkomen ontsmet je je handen. Wij zorgen voor het nodige product.

-Er wordt gevraagd plaats te nemen aan een tafeltje, niet rond te lopen in de kantine.

-men mag niet aan de “toog blijven plakken”.

-we zullen zorgen dat je buiten ook kunt zitten.

-drink zoveel mogelijk je consumptie uit het flesje, gebruik van glazen wordt zoveel mogelijk beperkt.

-volg de richtlijnen van de bestuursleden en de barhouder op .

Simpele regels, volg ze aub in eenieders belang.

Wat is er nieuw:

Iedereen die binnen komt in de kantine dient in principe zijn covid certificaat voor te leggen. Zorg dat deze op je gsm staat of breng je attest mee. Alle bestuursleden hebben de app op hun gsm staan om het certificaat in te lezen. Je certificaat downloaden kun je via de appCovid safe” die je terug vindt in play store of in de app store.

Toon spontaan je certificaat als je toekomt dat is voor iedereen het gemakkelijkst. Gaan we daar moeilijk over doen. Nee , maar als wij controle krijgen moeten we ook onze verantwoordelijkheid  nemen. Er wordt ook een CO 2 meter aangekocht zodat we in regel zijn. Dat is het mindere nieuws. Met al die corona zou je bijna vergeten dat er nog wedstrijden werden gevist dit jaar.

 

 2. Wedstrijdnieuws.

 

a. Algemeen

In volgende categorieën werd een eindklassement opgesteld en zijn er prijzen en bekers te verdelen:

FVaste hengel: 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 7 geldprijzen (145 €) en een beker

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker

FKarperkampioen: één beker en 7 geldprijzen (105 Euro)

 

Deze prijzen zullen per categorie worden uitgedeeld op een zondagvoormiddag in januari 2022 in de kantine. Er zal een drankje en een hapje worden voorzien voor de aanwezigen. Dit voor zover we toegelaten worden dit te organiseren.

Volgende data zijn voorzien:

-vaste stok en match: 16 januari

-23 januari : karper en paling

-30 januari : 50 plus

Het is misschien ook het moment om dan je lidkaart te vernieuwen en in te schrijven voor de wedstrijden van volgend seizoen.

 

c. Vaste stok

 

Kampioen vaste stok is dit jaar Herman Rammant met 9 punten. Rony Vanryckeghem is tweede met 11 punten, Pieter Adriaensen derde met 14 punten. Pieter is dit jaar ook koning vaste stok.

 

d. Palingvissers

 

Peter Verplancke is kampioen met 4 punten. Tom Schutyser wordt tweede met 6 punten en Jurgen Deblauwe derde met 29 punten. Helaas waren er slechts 7 deelnemers. Peter Verplancke doet dit jaar een dubbelslag want hij is ook koning paling.

Volgend jaar blijven we de palingwedstrijden organiseren en hopen we op wat meer enthousiasme en respons.

 

e. Match

 

In de categorie match hebben we enkel een koning te vieren en dat is Geerlandt Geert.

 

f. 50 plus – mindervaliden

 

In deze categorie hebben we ook enkel een koning te vieren en dat is Patrick Hoens.

 

g.  Karpervissers

 

Hier kon dank zij wat verschuivingen wel een volledig seizoen worden afgewerkt. Eddy Hubrechsen werd kampioen karper met  6 punten. Cedric Vanryckeghem en Kenny Craeye tellen 14 punten en worden respectievelijk tweede en derde.

 

Alvast een dikke proficiat voor de kampioenen en koningen. Noteer ook de datum in januari om Uw beker of prijs te komen ophalen.

 

3. Overige wedstrijden

 

Naast de hierboven vermelde wedstrijden zijn ook nog een aantal koppelwedstrijden en andere wedstrijden ingericht.

 

Er werd een karpermarathon ingericht van 44 uur en die werd gewonnen door Chris Van Mechelen met 66.61 kg. Nogmaals dank aan Siebe , Eddy en Rony voor de organisatie hiervan.

 

Ter vervanging van de koppelmarathon werd een 12 uur durende koppelwedstrijd ingericht . Deze werd gesponsord door Ludovic van Carpcube. De deelnemers konden genieten van een prachtige prijzentafel en een mooie envelop. De wedstrijd werd gewonnen door Georges Vandenbroucke en Ludo Rosseel.

Pieter Adriaensen en Geert Dupont werden tweede en Rony Vanryckeghem en Frankie Vanwynsberghe derde. Na de wedstrijd konden alle deelnemers genieten van een lekker frietje.

Ook de 50 plussers visten een koppelwedstrijd. Deze werd gesponsord door onze visleverancier Aquality. Deze wedstrijd werd gewonnen door Rik Deketelaere en Geert Devlaeminck.

 

Rik Deketelaere wint ook de avondfeederwedstrijd en ikzelf win de open feeder Eddy Seynaeve.

 

4. Werking 2022

 

In 2022 zullen we uiteraard een poging doen om terug een volledig seizoen af te werken.

Wat verandert er?

Bij de categorie match en 50 plus zal het koningschap meetellen als een gewone wedstrijd. Inleg 5 euro en gewoon prijzengeld. Die de wedstrijd wint is koning en krijgt een beker.

In beide categorieën zullen 5 wedstrijden meetellen voor het eindklassement. Dat wil zeggen bij de match  mag je 1 wedstrijd laten vallen bij de 50 plus 2. Bij de match is het aantal deelnemers beperkt tot 30 ,bij de  50 plus tot 35. Wil U in de toekomst deelnemen hieraan zend een mailtje en laat U dan op de reservelijst plaatsen.

 

In bijlage vindt U een chronologische kalender van de wedstrijden die gepland zijn in 2022.

 

Vanaf 2022 zal iedere wedstrijd moeten gestart worden met twee leefnetten van minimum 3 meter.

Misschien een ideetje voor een nieuwjaarsgeschenk? Nieuw leefnetje?

 

Grote karper die gevangen wordt tijdens de wedstrijd (vanaf 4 à 5 kg) wordt direct gewogen en teruggezet.

 

Volgend jaar komen we hier nog op terug.

 

Inschrijvingen voor de wedstrijden kunnen pas vanaf 1 januari maar daar krijgt U nog bericht over.

 

5. Visuitzetting

 

Voor 2022 is volgende visaankoop gepland:

-1500 kg brasem, bij voorkeur vissen van 1 à 1,5 kg.

-100 kg zeelt

-100 kg winde

-10 snoeken van 40 à 50 cm.

In principe zullen deze vissen nog voor Nieuwjaar worden uitgezet.

Verdere info volgt via facebook of de website.

 

5. Allerlei weetjes

 

Op 20 november 2021 staat een visafsleep gepland in de vijvers van het AZ St Jan. Wie begerig is om hieraan mee te helpen wordt gevraagd een mail te sturen naar molenvissers@telenet.be

Het is wel nodig om bij voorkeur over een waadpak te beschikken zodat U in het water kunt gaan. Voor de afsleep kunnen we gebruik maken van een vrachtwagen van Aquality met zuurstof en ook over het nodige materiaal zoals netten kuipen enz. Dank hier voor aan Peter Van Ackere om dit materiaal ter beschikking te stellen.

Op die manier kan het vervoer in 1 keer gebeuren wat zeker veel beter is voor de vis en wat ook een groot gemak is voor ons.

Normaal verzamelen we op 20 november 2021 aan de vijver om dan tegen 08.30 Hr aan de vijvers te zijn waar gesleept moet worden.

 

-Op 27 november 2021 wordt door Georges Vandenbroucke in samenwerking met de Molenvissers een wedstrijd ingericht. Er zijn nog steeds plaatsen open. Info op de website en facebookpagina.

 

-de Molenvissers ook terug te vinden op Facebook op de pagina Molenvissers. Hier zal ook informatie verschijnen met betrekking tot inschrijvingen en wedstrijden. Van zodra de inschrijving voor een wedstrijd vol is zal dit verschijnen op de facebookpagina.