VZW DE MOLENVISSERS                                                                                                                                                                              Jabbeke, 20/5/2004

Eernegemweg,    121

8490        JABBEKE

Tf:    050/81.31.20

Website: www.molenvissers.be

Email: molenvissers@pandora.be

 

Aan de leden van de VZW DE MOLENVISSERS

 


1. Inleiding

 

“We zijn goed bezig”: een uitspraak die niet alleen geldt voor de Planckaerts maar ook voor de Molenvissers. Dit is geen grootheidswaanzin of gestoef maar een nuchtere vaststelling. Als ik zie dat er op een doordeweekse woensdag-namiddag niet minder dan 43 deelnemers aan een wedstrijd van de 50 plussers zijn, dan kan het niet anders dan dat we goed bezig zijn. Als ik dan zie van waar ze allemaal komen ben ik er zeker van dat het goed is bij de Molenvissers. Wat zou anders de mensen aantrekken om van zo ver te komen. Een ganse groep uit Menen en omgeving, zelfs vanuit Bernissart, Quiévrain komen er mensen vissen bij ons. Niet alleen de prachtige omgeving, de rust, de stilte maken het aantrekkelijk bij de Molenvissers maar ook de vriendschap en de ongedwongenheid. Iedereen wint graag maar een echte Molenvisser kan ook verliezen. Trouwens er is er altijd maar één die kan winnen. Ik meen te mogen zeggen dat onze reglementen goed in elkaar steken en weinig ruimte laten voor “zeurlappen”. Dit brengt ook met zich mee dat we al altijd een eerlijke en correcte winnaar gehad hebben. Als de vis dit jaar nog wil bijten dan wordt het helemaal goed. We hebben al een paar prachtige dagen gehad maar het weer zit niet echt vast. Dit brengt met zich mee dat de brasem nog niet “afgelegd” heeft en zich niet in zijn sas voelt. We hopen op beterschap en wensen iedereen een visrijk seizoen.

Inmiddels is het voor de enen al goed begonnen, de anderen hopen op beterschap of betere uitslagen.

 

2. Wedstrijdnieuws.

a. SUPERCUP 1 MEI  2004

De wedstrijd op 1 Mei 2004 zou normaal gezien doorgaan in de visvijvers Pape te LICHTERVELDE. Het lot heeft er echter anders over beslist. De wedstrijdvijver was aan een “grondige opsmukbeurt” toe en werd in het voorjaar uitgegraven met de gevolgen vandien. De vijver was moeilijk te betreden en zeker bij regenweer werd de kleimassa al vlug omgetoverd in een partij blubber. Het weer kun je niet bestellen en het risico om 44 mensen in de modder te laten ploeteren leek me te groot. Daarom heb ik, in overleg met de andere verantwoordelijken, beslist de wedstrijd niet te laten doorgaan. Als Torhout/Lichtervelde bereid is zal de wedstrijd gewoon een jaartje opschuiven en vissen we dus op 1/5/2005 de finale.

Het klassement per club blijft dus ongewijzigd:

1.Torhout/Lichtervelde 825 pnt

2.Snellegem  853 pnt

3. Eernegem 1009  punten

4. Komvissers 1258  punten

Alles is dus nog mogelijk.

 

b. Clubwedstrijden

Het wintercriterium was ook dit jaar een succes met gemiddelde van 30 deelnemers per wedsrijd. We geven nog even de einduitslag ervan :

1. Derous Kevin          10 punten

2. Derous Philippe       10 punten

3. Colpaert Franky …..14 punten

4.Verplancke Patrick   14 punten

Patrick Verplancke en Derous Philippe moesten de duimen leggen voor respectievelijk Kevin en Franky omdat ze minder wedstrijdpunten hadden over de vier wedstrijden.

De competitie 2004 is ondertussen ook al volop aan de gang. Hieronder volgen de eerste wedstrijduitslagen:

 

F18 april 2004: vaste stok 1:

1. Colpaert Franky     7500 pnt

2. Verstraete Miguel  5750 pnt

3. Anseeuw Stefaan 4700 pnt

 

F9 mei 2004 : vaste stok 2 :

1. Verstraete Miguel  28575 pnt

2. Colpaert Franky     16500pnt

3. Fiems Nico             18475 pnt

Franky en Miguel lijken er wel een onderonsje van te maken maar de competitie is bijlange nog niet gedaan. Wat ik in ieder geval weet, is dat we de eerste wedstrijd echt in een beestenweertje hebben afgewerkt. Het is nu toch al een paar jaar geleden dat we in zo’n slecht weer gevist hebben.

 

De palingvissers gingen ondertussen ook al met volle moed van start. De eerste wedstrijd is al achter de rug. De vangsten vielen tegen maar binnenkort wordt nog 100 kg paling geleverd. Vergeet niet dat het nog vroeg op het jaar is en dat we eigenlijk nog geen mooi weer gehad hebben. Hieronder de uitslagen van de eerste wedstrijd:

 

F10 april 2004 :Palingwedstrijd

1. Deblauwe Jurgen     160 pnt

2. Verplancke Peter     149 pnt

3. Buyse Nick              113 pnt

Tussen haakjes, de rest van het deelnemersveld kon geen paling verschansen.

 

De matchvissers hebben er ondertussen nog maar 1 wedstrijdje op zitten. Maar ja , dat zijn ook trage starters he. Uitslag van de wedstrijd op 24/4/2004:

1. Fiems Nico            13.550 pnt

2. Bogaert Johan       12.500 pnt

3.Verstraete Jacques 11.350 pnt

Vanop een slechte plaats(Nr 6) wist Johan toch nog één en ander recht te zetten, met niet minder dan 111 vissen.

Dul gevist” zou ik zeggen.

 

c. 50 plus - mindervaliden-jeugd

 

In de inleiding haalde ik het reeds aan: de wedstrijden van de 50 plussers zijn en blijven een succes. Onze superkampioen van verleden jaar, Seynaeve Eddy, heeft zijn horizonten verlegd en komt niet meer in het stuk voor. Marnix Moerman is in het zwarte gat gedoken en heeft de suprematie van Eddy overgenomen.

 

Uitslagen:

F14 april 2004 : 50 plus 1

1. Moerman Marnix   4.775 pnt

2. De Voogt Willy      4.000 pnt

3. Vanhee Gilbert      3.900 pnt

 

F12 mei 2004 : 50 plus 2

1. Moerman Marnix    15.700 pnt

2. Doom Norbert         5.450  pnt

3. Dupont Edwin          8.300 pnt

 

Iedere derde woensdag van de maand gaan de 50 plussers ook vissen met “De Wieke”. Steeds op een ander water.

Voor meer inlichtingen hieromtrent kunt U steeds terecht bij de voorzitter De Voogt Willy.

 

d.Jeugd

Om beginnende vissertjes aan te moedigen en te leren vissen geven we dit jaar naar aanleiding van de marathon terug een dagje uitleg. De lesdag voor juniores gaat door op Donderdag 5 augustus 2004 van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Er wordt uitleg gegeven over het maken van een lijn, voer,....

In de namiddag is er dan een hengelwedstrijd, enkel voor juniores. Men hoeft geen lid te zijn van de Molenvissers en U moogt gerust vriendjes en kennissen meebrengen. Iedere deelnemer krijgt zelfs een mooie “basisuitrusting” voor de luttele prijs van € 5 of € 7,5. De lessen worden gegeven door erkende monitoren van het VVHV.

Ondertussen staken we ook van wal met het inrichten van wedstrijden, enkel voor juniores. Ook hier belooft het een spannende strijd te worden. Na twee wedstrijden staat Dobbelaere Andy aan de kop  met 6 punten, gevolgd door drie man met zeven punten: Carrewyn Pieter, Degroote Ruben en Verhelst Pieter Jan.

Eens benieuwd hoe dit verder zal aflopen.

 

3. Marathon 2004

Op 6 en 7 augustus 2004 gaat de jaarlijkse koppelmarathon door. Inschrijvingen op Zondag 6 juni 2004 vanaf 10.00 Hr in de kantine.

De kostprijs voor de deelname bedraagt € 25 per koppel en er is € 750 prijzengeld voorzien.Er is plaats voor 23 koppels en de eerste drie koppels van 2003 hebben recht op deelname in 2004, met andere woorden, hun deelnemingsplaats is verzekerd. Slechts één van de twee deelnemers van het koppel moet een vergunning hebben bij de MOLENVISSERS.

Aan het reglement van de marathon wordt normaal gezien niets gewijzigd.

Indien je het niet ziet zitten om 24 Hr op je viskist te zitten hopen we je in ieder geval te mogen begroeten om een ribbetje of een worst te komen eten. De dames kunnen bij ons terecht op zaternamiddag voor een kopje koffie met pannenkoek. Dit alles aan zeer democratische prijzen.

 

Twee weken later, namelijk op 20, 21 en 22 augustus 2004 gaat de karpermarathon door. Inschrijving hiervoor ook op 6 Juni 2004.

Het belooft dus druk te worden op 6/6/2004 in de kantine.

 

5. Allerlei

 

-Als penningmeester zorg ik nu al een jaar of tien voor de nieuwsbrief. Sommigen zullen zeggen: “het is altijd hetzelfde” en gelijk hebben ze. Nieuwe inspiratie vinden of ideeën is niet altijd makkelijk. Als iemand zich geroepen voelt om eens een stukje te schrijven over een wedstrijd of hoe hij als lid de club ervaart of over gelijk welk ander thema welke met vissen te maken heeft dan mag je dat gerust doen. Mail het naar de penningmeester, stuur het op of geef het af aan een bestuurslid.

Je tekstje krijgt zeker een plaatsje, is het niet in de nieuwsbrief, dan is het op de website.

-Denk eraan dat het gebruik van een leefnet tijdens de zomermaanden (juni-juli en augustus) verboden is.

-Inlichtingen: De Voogt Willy (( 050/81.31.20) -Roels Ignace ((: 050/20.16.56 of 0475/56.26.82) of op onze website www.molenvissers.be.  De nieuwsbrief vind je ook on line.