VZW DE MOLENVISSERS                                                                       Jabbeke,01/6/2015

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

Tf:    050/20.16.56

Website: www.molenvissers.be

Email: molenvissers@pandora.be

 

Aan de leden van de VZW DE MOLENVISSERS

 


  1. Inleiding

 

Door het grote succes op de wedstrijden zagen we ons helaas genoodzaakt vooraf inschrijvingen te doen voor de wedstrijden. Ook dit weerhield de leden niet om massaal in te schrijven hiervoor. In elke discipline (match, vaste stok en 50 plus) noteren we meer dan 40 inschrijvingen daar waar we slechts 44 bevisbare plaatsen hebben. Het kan ook niet anders met meer dan 200 leden. We zijn dan ook een club die niemand wenst uit te sluiten en iedereen de kans wil geven om zijn hobby al dan niet in competitie uit te voeren. Dit veroorzaakt soms gemor omdat “men te dicht bij elkaar zit” op de wedstrijden of dat met bepaalde hengelmethodes veel vis gevangen wordt en ik verwijs hierbij naar het “Jules” vissen maar het is nu eenmaal niet anders. Visplaatsen bij maken is onmogelijk. De plaatsen verder uit elkaar leggen gaat ook niet. We moeten dus leren leven met onze beperkingen. Ook de kritiek op het Jules vissen is onterecht. Een lid deed na een matchwedstrijd een wijze uitspraak. Hij zei: ik was er ook niet voor te vinden maar het is kiezen of delen: je moet je aanpassen en er ook leren mee vissen. De anti – jules vissers vergeten dat praktisch iedere deelnemer aan de matchwedstrijd deze methode hanteert om vis te vangen, daarvoor niet de volledige wedstrijd maar toch een deel ervan. De “jules “ verbieden is dus onmogelijk. Waar we wel kunnen aan denken is om een aantal wedstrijden te geven zuiver met de feeder. Dit zal op de bestuursvergadering besproken worden en daar horen jullie beslist nog van. Hiermee zouden we een aantal mensen kunnen tegemoet komen. Zoals ik zei : we proberen voor iedereen goed te doen maar soms is dat moeilijk en lukt dit niet altijd. Als voorzitter kan ik gerust leven met kritiek en als die terecht is zal ik een oplossing zoeken. Wie dus een voorstel heeft naar organisatie van wedstrijden mag me dit altijd laten weten. Uw voorstel zal met de nodige ernst behandeld worden. Waar ik als voorzitter echter niet tegen kan zijn bedriegers en “foefelaars”. Ik heb het dan niet over de leden die net als jullie correct het lidgeld betalen maar over de “stropers” die zonder vergunning komen vissen. We zijn genoodzaakt de controle aan de vijver op te drijven omdat er niet één maar tientallen vissers zonder vergunning zitten te vissen. Dit kunnen we onmogelijk tolereren. Als één van de bestuursleden of controleurs langskomt toon dan spontaan je vergunning. Dat stemt tot ieders tevredenheid. Aarzel ook niet te bellen naar één van de bestuursleden als U vaststelt dat er niet leden aan het vissen zijn zonder vergunning of wangedrag vertonen.  Er is ook goed nieuws: het bestuur kende een uitbreiding. Siebe Watteel maakt sinds een maand of zes deel uit van de bestuursploeg. Siebe is een karpervisser in hart en nieren en sinds jaren lang lid van onze club. Na zijn stageperiode werd hij onlangs definitief aanvaard als bestuurslid.

Dit jaar kunnen we terug rekenen op de milde sponsoring van . Hengelsport ’t Visserken uit Zedelgem, Bieren Verschaeve uit Snellegem en Carp Cube  uit BRUGGE. Hartelijk dank voor de sponsors.

Hierna bekijken we nog eens kort de uitslagen van de eerste wedstrijden. Die kun je ook steeds raadplegen op de website of in de kantine.

 

 2. Wedstrijdnieuws.

 

a. Algemeen

Aan de wedstrijdreglementen is er dit jaar niet veel veranderd. De nieuwe manier van punten tellen was een succes en wordt gehandhaafd. Er wordt ook in alle wedstrijden op zuiver gewicht gevist wat enkel de vis ten goede komt. Vissen tellen veroorzaakt enkel schade en kwetsuren aan de vis en is niet meer relevant. De deelnemers die op nr 26 en 52 zitten worden gevraagd mee te helpen wegen. We vragen je niet om te slepen en te sleuren. De gewichten noteren of driepoot dragen is voor de bestuursleden die de wegingen doen een aangename steun. Ben je in de onmogelijkheid dit te doen, spreek dan met de bestuursleden. Er kan altijd wel een oplossing gevonden worden.

 

b. Wintercriterium

Net zoals vorig jaar konden we alle wedstrijden vissen. Frans Schaep is de winterkampioen met drie punten. Matthias Devriese werd tweede met vier punten en Rene Wielfaert totaliseert vijf punten.

 

c. Vaste stok

Bij de vaste stok zijn ondertussen reeds twee wedstrijden gevist. Geert Geerlandt en Pedro Timmerman delen momenteel de eerste plaats met vijf punten.  

 

d. Palingvissers

Ook de palingvissers hebben er al twee wedstrijden op zitten en hier is zelfs de koning 2015 al gekend.  Kris Wallaert mag zich dit jaar koning paling noemen. Hij liet zijn zoon Andreas en Peter Verplancke achter zich. De palingvangsten zijn in ieder geval stukken beter dan verleden jaar.  De eerste twee wedstrijden werden gewonnen door Jeroen Coudeville.

 

e. Match

Hier zijn al drie wedstrijden gevist. Ludo Rosseel staat op kop van het klassement met drie punten. Dirk Depuis en Geert Devlaeminck delen de tweede plaats met elk vijf punten. De eerste twee wedstrijden werd slechts matig gevangen, de derde wedstrijd werd 621 kg vis gevangen.

 

f. 50 plus – mindervaliden

Bij de 50-plussers staat Frans Schaep op kop dank zij twee sectoroverwinningen. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Rik Deketelaere, de tweede door Geert Geerlandt.

 

g.  Karpervissers

Zoals elk jaar worden dit jaar naast de karpermarathon ook vier wedstrijden ingericht. Dit jaar zijn er tien deelnemers. Siebe Watteel en Koen Boucquet wonnen elk een wedstrijd. Koen staat op kop in het tussenklassement en Siebe staat op de tweede plaats.

 

  1. Marathon 2015

 

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de koppelmarathon dit jaar door op vrijdag 31 Juli en zaterdag 1 augustus 2015. Dit jaar wordt de koppelmarathon voor de 31 ° maal georganiseerd. De inschrijvingen vinden plaats op zondag 14 juni 2015 vanaf 10 uur in de kantine. Dit jaar is er  1000 € prijzengeld voorzien met dank aan de Taxibond voor hun milde sponsoring. Aan het reglement van de marathon wordt normaal gezien niets gewijzigd.

Mogen we de deelnemers vragen te willen betalen bij inschrijving  ofwel door overschrijving op onze rekening. (BE02 7755 4915 7740) met vermelding deelname marathon + je naam. Wie niet betaald heeft op 12/7/2015 wordt geschrapt van de deelnemerslijst.

Indien je het niet ziet zitten om 24 Hr op je viskist te zitten hopen we je in ieder geval te mogen begroeten om een ribbetje of een worst te komen eten. De dames kunnen bij ons terecht op zaternamiddag voor een kopje koffie met pannenkoek. Dit alles aan zeer democratische prijzen. Houd er rekening mee dat we dit jaar terug zullen werken met bonnetjes. We vragen U om het nodige kleingeld te willen meebrengen, altijd gemakkelijk.

 

3. Jeugdkarperdag  Carpcube

Dit jaar wou Ludovic van Carpcube eens iets organiseren voor de jeugd, meer bepaald een “Fish inn” voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. In het totaal schreven zich een achttien jongeren in voor deze initiatiedag karpervissen op 1 mei. Vanaf tien uur ’s morgens werden diverse workshops gehouden door de mensen van Korda en Dreambaits. Ik vernam dat deze sessies heel leerrijk waren. Om 16 uur werd dan van start gegaan met een karpersessie van 24 uur, dus tot de zaterdagnamiddag 16 uur. Per twee en met bijstand van de mensen van Korda en Dreambaits werd er 24 uur gevist. De wedstrijd werd gewonnen door Lorenzo Vincke en Thijs Van Gent met 53,1 kg. Thijs maakte tijdens de wedstrijd ook nog een tussenstopje in de spoed van het AZ St Jan wegens “haak in vinger”.  . Maar zoals alle echte ging hij na verzorging direct terug aan het vissen. Dat is pas karakter en spirit.

’ s Avonds kon men zich te goed doen aan een lekkere kip met frietjes en groentjes. Deze maaltijd werd verzorgd door Pollos Everardos. Dat het gesmaakt heeft is een feit. Tenslotte kreeg iedere deelnemer nog een goodiebag met leuke verrassingen die meer dan het inschrijvingsgeld waard waren. Bedankt voor de fijne samenwerking Ludovic.

 

4. Allerlei weetjes

 

-inschrijving avond feederwedstrijd vanaf 21/6/2015 in de kantine. Wees er op tijd bij. Slechts 30 deelnemers toegelaten. Inlichtingen: Roels Ignace ((:0475/56.26.82) of op onze website www.molenvissers.be.

 

-inschrijving voor de karpermarathon zal gebeuren op 4 Juli 2015 om 20 uur tijdens de palingwedstrijd. Wil je er bij zijn, zorg dan dat je aanwezig zijt op de inschrijving.

-We vragen nogmaals om de buren niet te storen en geen vuilnis achter te laten langs te vijver. Als je ‘ avonds hengelt ga dan niet op de plaatsen zitten waar de buren wonen. Er is plaats genoeg om ergens anders te zitten.

-de Molenvissers doen er alles aan om mee te zijn met hun tijd. Tegenwoordig zijn we daarom ook terug te vinden op Facebook op de pagina Molenvissers. Wie een leuk idee heeft voor deze pagina mag dit altijd laten weten.