VZW DE MOLENVISSERS                                                                                           Jabbeke,01/6/2014

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

Tf:    050/20.16.56

Website: www.molenvissers.be

Email: molenvissers@pandora.be

 

Aan de leden van de VZW DE MOLENVISSERS

 


1. Inleiding

Het hengelseizoen is ondertussen al lang van start gegaan doch er kan nog veel gebeuren. De verschillende competities zijn bezig maar niets ligt al in zijn definitieve plooi. Met het nieuw puntensysteem hopen we er de spanning wat langer in te houden. Net zoals in de play- offs van het voetbal. Men moet in feite constant op zoek gaan naar vernieuwing of andere zaken om de hengelsport levendig en spannend te houden. Jaarlijks denken we eraan om nog eens een zuivere matchwedstrijd te doen, enkel en alleen met de pen. Tot nu toe blijkt het enkel bij woorden en beloven. Misschien dat we de hand eens aan de ploeg slaan en toch nog ergens een vrije datum vinden, wie weet. Laatst las ik op internet nog een andere interessante formule voor een hengelcompetitie. De competitie start met 64 vissers. Telkens wordt er op een ander water gevist en valt de helft weg en dit tot ze met twee finalisten overblijven. De winnaar ontvangt 6000 Britse pond. Engeland is dan ook het mekka van de hengelsport en één van de enigste landen waar profhengelaars kunnen overleven van het vissen. Gelukkig hebben wij onze sponsors om de competitie op onze vijver ook wat aantrekkelijker te maken. De sponsors zorgen er voor dat iedereen die prijs heeft één euro extra in zijn envelop krijgt. Dat is nog geen 6000 pond maar toch al een goed begin.Onze bijzondere dank gaat hiervoor uit naar Hengelsport ’t Visserken uit Zedelgem, Bieren Verschaeve uit Snellegem, Coiffure Cacharelle  (echtgenote van Serge Deloof) en Carp Cube  uit BRUGGE.

Hierna bekijken we nog eens kort de uitslagen van de eerste wedstrijden. Die kun je ook steeds raadplegen op de website of in de kantine.

 2. Wedstrijdnieuws.

a. Algemeen

Aan de wedstrijdreglementen is er dit jaar niets veranderd. Enkel de puntentelling gebeurt op een andere manier. Er wordt nog steeds gevist in sectoren maar voor de puntentelling die meetelt in het eindklassement wordt in iedere sector een klassement gemaakt. Zo hebben we twee vissers met één punt, twee met twee punten enz. Op die manier hopen we er wat langer de spanning in te houden. Het seizoen begon alvast veelbelovend. Goed weer, goede vangsten, het kon niet beter. En dan kwam weer eens die slechtere periode met een dieptepunt op 1 Mei. Net op de dag van een mooie wedstrijd. Straks meer daarover. Ik kan U wel verzekeren dat de zwakke periode over is. Gisteren (31/5/2014) werd tijdens de 3° wedstrijd vaste stok maar eventjes 725 kg vis gevangen. Een gemiddelde van 29 kg de man. Dit zijn gewichten waar veel clubs alleen maar kunnen van dromen. Hopelijk blijft dit zo verder duren. Dit kan enkel en alleen als de vissers de vis met respect behandelen. Dus zeker geen gebruik van leefnetten tijdens de week en behandel de vis correct.

b. Wintercriterium

Door de zachte winter en de hoge temperaturen konden we dit jaar wel het volledig programma van de winterwedstrijden afwerken. Daar waar de kaarten voor sommigen heel goed lagen , zeker na de derde wedstrijd kwam Ludo Rosseel toch nog als verrassende winnaar uit de hoek. Ludo beëindigt het wintercriterium met 13 punten net voor Rene Wielfaert die 14 punten totaliseert. Frans Schaep en ikzelf totaliseren 15 punten.

c. Vaste stok

Bij de vaste stok zijn ondertussen reeds drie wedstrijden beslecht. De eerste twee wedstrijden werden beiden gewonnen door Joel Meersman. Hierdoor staat Joel in het tussenklassement uiteraard op kop met 2 punten. Dieter Hermy en Bjorn Bonny hebben elk 4 punten. Als we dan verder kijken in het klassement zien we dat de twaalfde in het tussenklassement slechts 9 punten heeft. Alles is dus nog mogelijk.  

d. Palingvissers

Ook de palingvissers hebben er al twee wedstrijden op zitten en hier is zelfs de koning 2014 al gekend.  Benjamin Vanhoornweder mag zich dit jaar koning paling noemen. Hij liet Bot Gert Jan en Nulens Jan achter zich. De palingvangsten zijn niet super te noemen maar toch wordt redelijk wat paling gevangen. .  De eerste wedstrijd werd gewonnen door Jonckheere Kurt en de tweede wedstrijd door Jurgen Deblauwe.  Hierdoor staat Kurt op kop in tussenklassement met 4  punten. Jurgen en Jan Nulens staan ex aequo tweede met 7 punten.

e. Match

Het eerste wat we hier kunnen vaststellen is het overweldigend aantal deelnemers. Er zijn slechts 44 bevisbare plaatsen beschikbaar voor de match en er zijn tot nu toe 43 deelnemers. Met een overwinning en een tweede plaats neemt Bjorn Bonny de leiding in het tussenklassement. Hij wordt op de voet gevolgd door Geert Devlaeminck (4 punten) en Eric Duyck (5 punten). Ondanks het groot aantal deelnemers wordt er toch flink wat kilo’s vis gevangen.

f.. 50 plus – mindervaliden

Bij de 50-plussers is er momenteel niet zo veel te doen aan de suprematie van Herman Rammant.  Hij won de eerste twee wedstrijden. Frans Schaep werd telkenmale tweede. Herman en Frans bezetten dan ook de eerste twee plaatsen in het tussenklassement. Dupuis Dirk komt op de derde plaats in het tussenklassement na twee tweede plaatsen. Deze competitie loopt over zes wedstrijden en ook hier zal nog wel een en ander veranderen.

g.  Karpervissers

Zoals elk jaar worden dit jaar naast de karpermarathon ook vier wedstrijden ingericht. Op de eerste wedstrijd waren er 7 deelnemers. De wedstrijd werd gewonnen door Vanhoornweder Benjamin met 36.970 kg  De tweede wedstrijd werd gewonnen door Lander Monstrey  met 51.080 kg punten. In het tussenklassement staat Benjamin Vanhoornweder op kop voor Jan Nulens die twee maal tweede werd. Lander staat derde.

h. Koppelwedstrijd CARPCUBE 

Niet alleen de demodag en de wedstrijden match maar ook een koppelwedstrijd wordt gesponsord door Carpcube. Hierdoor wordt Carpcube één van onze hoofdsponsors. De koppel carpcube werd gevist op 24 mei 2014. Er werd 601 kg vis gevangen door 20 koppels. Jan Nulens en Kevin Sabbe wisten beslag te leggen op de eerste plaats met 58440 gram, Joel Meersman en Eric Duyck werden tweede met 51613 gr en Frans Schaep en Storme Marnix derde met 53550 gr. Ludovic kwam ’s avonds de prijzen uitdelen. Bedankt Ludovic en proficiat aan de winnaars.

3. Marathon 2014

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de koppelmarathon dit jaar door op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus 2014. Dit jaar wordt de koppelmarathon voor de 30 ° maal georganiseerd. De inschrijvingen vinden plaats op zondag 8 juni 2014 vanaf 10 uur in de kantine. Dit jaar is er  1000 € prijzengeld voorzien met dank aan de taxibond voor hun milde sponsoring. Aan het reglement van de marathon wordt normaal gezien niets gewijzigd.

Mogen we de deelnemers vragen te willen betalen bij inschrijving  ofwel door overschrijving op onze rekening. (BE02 7755 4915 7740) met vermelding deelname marathon + je naam. Wie niet betaald heeft op 13/7/2014  wordt geschrapt van de deelnemerslijst.

Indien je het niet ziet zitten om 24 Hr op je viskist te zitten hopen we je in ieder geval te mogen begroeten om een ribbetje of een worst te komen eten. De dames kunnen bij ons terecht op zaternamiddag voor een kopje koffie met pannenkoek. Dit alles aan zeer democratische prijzen. Houd er rekening mee dat we dit jaar terug zullen werken met bonnetjes. We vragen U om het nodige kleingeld te willen meebrengen, altijd gemakkelijk.

5. Demodag CARPCUBE

De verstandhouding met Ludovic van Carpcube en de molenvissers is goed. Dit resulteerde in een demodag van Sonubaits en Preston op 1 mei 2014. De organisatie van deze dag was dik in orde. In onze tenten aan de vijver werd het assortiment van Sonubaits en Preston ten toon gesteld. Men kon zelfs materiaal aankopen. ’s Middags werd dan een feederwedstrijd gevist. Er waren 28 deelnemers want twee van de ingeschreven personen zonden hun kat. Dat het een baaldagje zou worden hadden we al snel door. De vis aasde zeker niet op de bodem en was met moeite te verschalken. Hoe slecht er ook gevangen wordt , toch is er altijd een winnaar. Ludo Rosseel die het geluk had op topstek nr 32 te zitten ving 10 kg. Hij werd hiermee de winnaar van deze wedstrijd. Rogier Hollez werd tweede met 7200 gram. Ludo mocht een mooie feederhengel van Preston en bijhorende molen in ontvangst nemen uit handen van Ludovic. Alle andere deelnemers ontvingen een mooi pakket met een zak voeder, haken en wat klein gerief. Ook een mooi en waardevol geschenk. We bedanken alvast Ludovic voor de samenwerking en hopen dit in de toekomst te mogen herhalen.

4. Allerlei weetjes

-inschrijving avond feederwedstrijd vanaf 21/6/2014 in de kantine. Wees er op tijd bij. Slechts 30 deelnemers toegelaten.

Inlichtingen: Roels Ignace ((:0475/56.26.82) of op onze website www.molenvissers.be.

-inschrijving voor de karpermarathon zal gebeuren op 5 Juli 2014 om 20 uur tijdens de palingwedstrijd. Wil je er bij zijn, zorg dan dat je aanwezig zijt op de inschrijving.

-We vragen nogmaals om de buren niet te storen en geen vuilnis achter te laten langs te vijver. Wie betrapt wordt……… zal de gevolgen dragen en die zullen niet mals zijn. We hebben reeds voldoende gewaarschuwd.

Gebruik ook de trappen op de hoge kant ipv tussen de plaatsen naar beneden te gaan.