VZW DE MOLENVISSERS                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Jabbeke,20/12/2022

Hoge Vautestraat, 38

8210        ZEDELGEM

Tf:    050/20.16.56

Website: www.molenvissers.be

Email: molenvissers@pandora.be

 

Aan de leden van de VZW DE MOLENVISSERS

 


  1. Inleiding

 

2022 was een overgangsjaar. Voor het eerst sinds de corona-uitbraak konden we terug een volledig jaar vissen, een volledige competitie. De mensen hadden dit wel nodig, een beetje vrijheid, even ontsnappen aan de regeltjes die ons opgelegd werden en soms echt absurd waren. Hier en daar riep het virus ons een halt toe en was het terug naar af. Ik kan er van meespreken. Eventjes uitzieken en dan hopen dat je geen blijvende gevolgen hebt. Door de inentingen is het virus sterk afgezwakt en kunnen we zeggen dat het “normale” leven zich herpakt heeft.

En toen kwam er een hittegolf om wat roet in het eten te gooien. Extreme temperaturen dwongen ons wedstrijden af te lassen of te verplaatsen. Gelukkig geen vissterfte maar echt goed voor vis en mens zijn zo’n temperaturen toch niet.

De gevolgen van de coronacrisis, de oorlog in Oekraine, een regering die op niets trekt enz, (redenen genoeg dus), geven aanleiding tot prijzen die de pan uitswingen, wachttijden welke niet meer netjes zijn, leveringen die zelfs niet meer kunnen.  Ook onze club ontsnapt hier helaas niet aan. Willen we verder blijven bestaan, dan zijn ook wij verplicht om mee te draaien in deze mallemolen en moet daarom ook onze prijzen aanpassen Door corona en nog niet in het minst door het wegvallen van Eddy Seynaeve is de kantine veel minder open waardoor er een stuk minder opbrengst is. De aankoop van vis neemt een flinke hap uit ons budget want ook deze is fors opgeslagen. Daar waar we kunnen zullen we de oude prijzen handhaven nl voor de drank in de kantine en inschrijving voor de wedstrijden. De prijs van de lidkaarten wordt aangepast. (Zie 2). We hopen dat jullie daar als vissers begrip voor hebben.

Het bestuur van de Molenvissers kijkt uit naar een gezond en visrijk jaar 2023 en wenst hierbij al zijn leden en hun familie alvast een fijn kerstfeest en een vreugdevol Nieuwjaar.

 

2. Lidkaarten

 

Zoals gezegd zullen de lidkaarten vanaf 1/1/2023 70 euro per jaar kosten.

Jongeren tot en met 14 jaar betalen 35 Euro. De prijs voor de “nachtvergunningen” blijft 30 Euro. Lidkaarten kun je nog altijd aanschaffen in de kantine of in de krantenwinkel ‘ t Goe Begin. Je kunt enkel CASH betalen. Zorg dus dat je gepast geld mee hebt voor je een lidkaart gaat aanschaffen.

U kunt ook storten op onze rekening BE 82 0689 0185 1968 met vermelding van de naam en voornaam + lidkaart 2023. Wil je die opgestuurd krijgen dan vragen we een eurotje extra te storten voor de postzegel. Indien U voor de eerste maal een lidkaart koopt zend dan ook een mailtje naar molenvissers@telenet.be met vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en je emailadres. Zo kunnen we de nieuwsbrief naar je emailadres sturen waardoor we een grote kost aan postzegels vermijden.

 

3. Wedstrijdnieuws.

 

a.            Algemeen

Een feest voor de leden met huldiging voor de kampioenen is voor ons verleden tijd. Het was een mooie tijd en het was altijd plezant om de kampioenen en het bestuur eens in de bloemetjes te zetten maar door corona is dat volledig voorbij gestreefd. De ervaring leert eens je met iets stopt dat dit zeer moeilijk terug op gang te trekken is. Bovendien lig je als deelnemer aan zo’n feest al vlug aan 150 euro kosten. Ik denk niet dat er nog veel mensen gegadigd zijn om zoveel geld uit te geven voor een clubfeest. Dus hebben we naar een andere formule gezocht die de leden niets kost. Per categorie zal op een zondagvoormiddag in januari 2023 een receptie gegeven worden gepaard gaande met de uitreiking van het prijzengeld en een beker voor de 14 eerst geklasseerden.

Voor de vaste stok en match zal dit plaats vinden op 15 januari vanaf 10 Hr

Voor de karper en paling op 22 januari en voor de 50 plussers op 29 januari. Het spreekt voor zich dat U per categorie waarin U hebt meegedaan mag aanwezig zijn.

In volgende categorieën werd een eindklassement opgesteld en zijn er prijzen en bekers te verdelen:

FVaste hengel,match en 50 plus 14 geldprijzen (200 €) en een beker

FPalingkampioenschap: 7 geldprijzen (145 €) en een beker

FKarperkampioen: één beker en 7 geldprijzen (105 Euro)

 

FKoningschappen:match, vaste stok,paling en 50 plussers: telkens één beker voor de koning.

Er zal een drankje en een hapje worden voorzien voor de aanwezigen.

Het is misschien ook het moment om dan je lidkaart te vernieuwen en in te schrijven voor de wedstrijden van volgend seizoen.

Breng ook hier gepast geld mee. Bij je lidkaart krijg je ook nog een handige kalender die in je brieventas past. Deze kalender voor 2023 staat ook op onze website. De kalender werd opgesteld in samenspraak met OGE Eernegem. Palingvissers kunnen zowel in Eernegem als Snellegem de wedstrijden meevissen. Dit werd op elkaar afgestemd.

 

b.            Wedstrijden 2023

 

Voor de 50 plussers , match en karperwedstrijden is er een voorafinschrijving nodig. De lijst voor de deelnemers 50 plus 2023 is opgemaakt alsook de lijst voor de match 2023.

Deze lijst zal gelijk met de nieuwsbrief gepubliceerd worden op de website. Dus kijk vlug na of je naam op de lijst staat , zoniet neem eens contact met de voorzitter (0475 56 26 82)

We werken met inschrijvingen vooraf en een reservelijst omdat er meer deelnemers zijn dan we plaatsen kunnen aanbieden. Voor de 50 plus worden 35 deelnemers toegelaten en staan er nu nog 2 personen op de wachtlijst. Voor de match zijn er 30 deelnemers toegelaten. Momenteel zijn er nog twee plaatsen vrij en staat er niemand meer op de wachtlijst.

Voor de karper worden 13 deelnemers toegelaten. Ook hier is nog een plaatsje vrij. Voor de wedstrijden vaste stok en paling is er nog plaats genoeg.

Het werken met wachtlijsten is voor sommige mensen een vervelende zaak. Vooral als je dan ziet dat er deelnemers ingeschreven zijn die slechts één keer afkomen en jij niet kunt deelnemen omdat je niet meer kon inschrijven. Daarom gaan we het reglement aanpassen. Om je plaats te verzekeren voor het jaar erop moet je met de 50 plus minstens 4 van de 7 wedstrijden meevissen en met de match minstens 3 van de zes. Vis je maar twee wedstrijden mee dan kan je plaats worden ingenomen door iemand van de wachtlijst.

Bij de categorie match en 50 plus zal het koningschap meetellen als een gewone wedstrijd.

 

c.            Inschrijving voor de wedstrijden.

 

Vanaf 1/1/2023 en NIET vroeger kan men inschrijven voor de wedstrijden.

Ofwel komt U naar een van de recepties en betaalt U cash ofwel kunt U betalen dmv overschrijving op onze rekening BE 82 0689 0185 1968 met vermelding van je naam en categorie wedstrijden waarvoor je inschrijft.

Wat kost dit nu?

Voor de match 30 Euro

Vaste stok: 35 euro

50 plus : 35 euro

Karper : 25 euro.

We verwachten dat U ten laatste tegen 1 maart 2023 het inleggeld voor de wedstrijden betaald hebt.

Zijnde 5 Euro per wedstrijd. Per wedstrijd geven we aan de winnaar een waardebon van 15 Euro en 14 geldprijzen.

Voor de overige wedstrijden: koppel, open feeder enz krijgt de winnaar een beker en zijn uiteraard ook nog geldprijzen voorzien.

 

4. Visuitzetting

 

Door het feit dat Peter Vanackere van Aquality zijn zaak heeft stop gezet waren we verplicht naar een andere leverancier uit te zien. Zo kwamen we terecht bij Gebr Vandeput uit Zonhoven die vroeger jarenlang onze leverancier was. Terug naar de roots dus. Op 17 december werd dus een mooie partij vis geleverd door deze firma. Te weten:

-1000 kg brasem , vissen tussen 800 en 1500 gr

-100 kg karper tussen 1, 5 en 3 kg stuk

-100 kg zeelt

-200 kg kruiskroeskarper

De firma belooft ons tevens dat ze in het voorjaar paling kunnen leveren. Dus de palingvissers hebben nog de paling van verleden jaar en dit jaar te goed. Deze wordt in samenwerking met Eernegem besteld.

 

5. Allerlei weetjes

 

-We wensen ook nog eens onze sponsors in het zonnetje te zetten. Bieren Verschaeve, Hengelsport ’ t Visserken uit Zedelgem, Carpcube uit Brugge en onze nieuwe sponsor DAMOTECHNIC vertegenwoordigd door Davy Vanryckeghem.

-de Molenvissers zijn ook terug te vinden op Facebook op de pagina Molenvissers.

-Vergeet ook je lidgeld bij Sportvisserij Vlaanderen niet te vernieuwen A kaart is 16 Euro en A+ is 31 Euro. A + heb je enkel nodig indien U deel neemt aan de Belgische kampioenschappen.

In bijlage vindt U een chronologische kalender van de wedstrijden die gepland zijn in 2023.