VZW DE MOLENVISSERS                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Zedelgem , 2/8/2021

Hoge Vautestraat, 38                                                                                

8210        ZEDELGEM

Tf:    050/20.16.56

Website: www.molenvissers.be

Email: molenvissers@telenet.be

 

Aan de leden van de VZW DE MOLENVISSERS

 


  1. Inleiding

 

Een beetje ongewoon om midden in de zomer een nieuwsbrief te schrijven maar het is nog altijd geen gewoon jaar. Corona houdt ons nog steeds in zijn greep. Hoewel je hier en daar minder en minder mondmaskers begint te zien en hoewel iedereen bijna twee maal gevaccineerd is gaan de cijfers nog altijd niet volledig naar beneden. Het blijft toch opletten.  Door een late start van het hengelseizoen is het ook “sleutelen” aan de kalender en last minute beslissingen nemen om wedstrijden te laten doorgaan of niet. De communicatie is daarom niet altijd optimaal en met deze nieuwsbrief hopen we iedereen te bereiken en correct te informeren. We veronderstellen ook dat iedereen of toch zeer veel leden facebook hebben en gebruiken vooral de laatste tijd dit kanaal om snel en in de “last minute” berichten te delen. Hou daar in de mate van het mogelijke rekening mee.

Ondertussen doen we ons best om de vijver in optimale conditie te houden. Wekelijks worden er korrels gegooid en op gezette tijden wordt het gras gemaaid en wordt er gesnoeid. De karpersterfte van het voorjaar is gelukkig gestopt en tot onze verbazing doet de karper het vrij goed. Zelfs tijdens de gewone wedstrijden match , 50 plus, feeder wordt regelmatig een flinke karper gevangen. Dit brengt met zich mee dat we ons terug moeten aanpassen.

Vanaf nu wordt iedereen VERPLICHT te starten aan de wedstrijden met twee leefnetten van minimum 3 meter lang. Het leefnet moet ook een voldoende diameter hebben zodat de vissen zich ruim kunnen bewegen. Per leefnet worden maximum 15 grote vissen geplaatst (brasem, winde, zeelt, kleine karper enz.) Grotere karper vanaf 5 kg wordt onmiddellijk gewogen tijdens de wedstrijd. Langs elke kant van de vijver zal een weegschaal en weegzak bij één van de deelnemende bestuursleden liggen. De visser die de karper vangt biedt hem zelf aan bij de weger. Wie deze regels niet naleeft wordt na de wedstrijd NIET gewogen. Ook te veel vis in een net of te kleine netten gebruiken wordt niet gewogen. De reglementen zullen ten gepaste tijde worden aangepast maar gaan nu reeds in voege.

Wanneer een deelnemer denkt dat zijn medehengelaar de reglementen niet naleeft dan wordt dit steeds en onmiddellijk (dus niet na de wedstrijd),  gemeld aan iemand van het bestuur.

 

Ondertussen is er ook 500 kg zomerbrasem geleverd en 50 kg mooie paling.

Verder kunnen we jullie melden dat Willy De Voogt ontslag heeft genomen uit het bestuur. Willy was de laatste stichtende beheerder van de club die overbleef als bestuurslid en is sinds het bestaan van de club in het bestuur. Een kleine 35 jaar bestuurslid veeg je niet zomaar weg. Het lijkt ons dan ook gepast zowel Willy als zijn echtgenote Bernadette te bedanken voor de jarenlange inzet.

 

 2. Wedstrijdnieuws.

 

a. Algemeen

Het probleem van de leefnetten werd in de inleiding reeds besproken. Ondertussen kunnen de wedstrijden op een vlotte manier doorgaan. Voor de karper, vaste stok en paling zal een eindklassement gemaakt worden. Voor de overige disciplines houden we het bij losse wedstrijden.

 

b. Vaste stok

 

Er werden drie wedstrijden gevist waaronder het koningschap vaste stok. Er werd een wedstrijd gewonnen door Manuel, Denaeghel, één door Ronny Vanryckeghem en het koningschap werd gewonnen door Pieter Adriaenssen met niet minder dan 84.89 kg. In het tussenklassement staat Manuel samen met Germain Marchand op kop met 2 punten. Pieter en Herman Rammant tellen vier punten. Er volgen nog twee wedstrijden. Het kan dus nog spannend worden.

 

c. Palingvissers

 

Er werden twee wedstrijden gevist en beiden werden gewonnen door Peter Verplancke. Spijtig dat er slechts een vijftal deelnemers komen opdagen. De palingvissers vragen om alsnog een koningschap in te richten. Dit kan op 25 september 2021 op voorwaarde dat er minimum vijf deelnemers aanwezig zijn. Wie hieraan wil deelnemen kan Eddy Deblauwe inlichten. Ik zou zeggen schrijf U in en profiteer er van om nog eens een nachtje op de paling te vissen.

 

d. Match

 

Er werden nog maar twee wedstrijden gevist. Er werd een wedstrijd gewonnen door Rony Vanryckeghem en het koningschap match werd gewonnen door Geerlandt Geert. De laatste twee wedstrijden worden afgewerkt in september en oktober.

 

e. 50 plus – mindervaliden

 

Ook hier werden nog maar 2 wedstrijden gevist. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Rony Vanryckeghem en het koningschap werd gewonnen door Hoens Patrick. De overige wedstrijden worden gevist in augustus , september en oktober.

Er volgt op 25 augustus ook nog een koppelwedstrijd 50 plus , gesponsord door AQUALITY onze visleverancier. Er kunnen maximum 22 koppels deelnemen. Inleg is 10 euro. Inschrijven kan door te storten op de rekening BE 82 0689 0185 1968 met vermelding van de beide namen.

Deelnemers aan de wedstrijden 50 plus en leden hebben voorrang.

 

f.  Karpervissers

 

Bij de karpervissers is de competitie volop aan de gang. Er werden drie wedstrijden gevist. In het tussenklassement staat Eddy Hubrechsen aan de leiding met drie punten . Hij wordt gevolgd door Kenny Craeye met 5 punten en Cedric Vanryckeghem met 7 punten.

Op 14 augustus vindt een inhaalwedstrijd plaats. Dan wordt de eerste wedstrijd gevist die niet kon doorgaan wegens corona. 

De laatste wedstrijd gaat door zoals gepland op 18 september.

Ook de karpermarathon gaat door pp 20,21 en 22 augustus 2021. De inschrijvingen hiervoor zijn reeds gedaan.

 

3. Andere wedstrijden

 

Op 21 juni 2021 vond ook een open feeder wedstrijd plaats. Deze wedstrijden werden vroeger georganiseerd door Eddy Seynaeve, nu door Geert Geerlandt en Albert Peeters. Ik mocht deze wedstrijd winnen met 30.590 kg. Geert Geerlandt werd tweede.

De avondfeeder van 20/7/2021 werd gewonnen door Rik Deketelaere met 20.420 kg. Hier moest ik de duimen leggen voor Rik en werd ik netjes tweede.

 

Een marathon inrichten is al een hele opgave. In coronatijden ondoenbaar. Daarom kijken we uit naar een mooi alternatief. We denken dit te hebben gevonden in de koppelwedstrijd gesponsord door CARPCUBE. Er werd op 31 juli 2021 van 8 tot 20 Hr een prachtige wedstrijd ingericht waarbij 11 uur gevist werd nl van 8 tot 13 en van 14 tot 20 Hr.

 

We hadden geluk met het weer, weliswaar een flinke bries per momenten maar het is gelukkig droog gebleven. Dat de vis beet kon je al vlug na de start zien. Na de eerste weging noteerden Pieter Adriaenssen en Geert Dupont reeds 133 kg. Eerste achtervolgers Ludo Rosseel en Georges Vandenbroucke op ruim 45 kg . "Kat in het bakje" zou je dan denken. Maar er moest na de eerste weging en een pauze van 1 hr nog 6 Hr gevist worden. Aan de hoge kant was het een verloren zaak. Steven Noteboom (sssttttt) en Jason Naeyaert scoorden het hoogste gewicht op de hoge kant met een goeie dertig kg. Cedric had ondertussen onvrijwillig een frissen duik genomen zodat er toch nog wat ambiance was op de hoge kant.

Na de herneming zetten Ludo en Georges een inhaalrace in. Bij Rony Vanryckeghem en Frankie Wynsberghe sloeg de motor ook echt aan. De nummers 16 en 14 visten tijdens de tweede wedstrijdhelft zo een 70 kg bij elkaar. Pieter en Geert bleven hangen en konden geen beet meer versieren. Ludo en Georges eindigden als winnaars met 151.16 kg. Pieter en Geert worden tweede met 143.13 kg en Rony en Frankie eindigen met 112.130 kg. Proficiat .

Op de hoge kant eindigen Steve en Jason met 60.68 kg op de eerste plaats en worden in het eindklassement zevende. In het totaal werd 1152 kg vis gevangen goed voor een gemiddeld van 54 kg per koppel. Er werd 700 Euro prijzengeld verdeeld en daarnaast nog eens ruim 1400 euro aan naturaprijzen. Deze prijzen werden ons bezorgd door Ludovic van CARPCUBE in samenwerking met Preston. Hartelijk dank hiervoor Ludovic.

Na de wedstrijd kon iedereen genieten van een lekker frietje met snack van de mobiele frituur KING FRIET uit Staden. Vermoeiende maar prettige dag.

 

Tot zover de nieuwtjes. We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben voor de rest van het hengeljaar. Volgende nieuwsbrief eind September