FAMILIENIEUWS


Al een tijdje geleden dat we nog een bericht konden posten. Geen nieuws goed nieuws zeggen ze meestal maar dit is het niet. We vernemen met spijt het overlijden van Walter Poppe. Hij is de opa van ons bestuurslid Jurgen Delbauwe en de schoonvader van ex bestuurslid Eddy Deblauwe. Het bestuur en de leden van de vzw de Molenvissers betuigen langs deze weg hun oprecht medeleven.

 

 


Zaterdag 9 september 2023 was er een koppelwedstrijd van feederteam Ieper in de Bloso in Nieuwpoort. Deze wedstrijd werd echter overschaduwd door het overlijden van Bert Peeters. Hij zou vissen met Luc Formesyn die enkele plaatsen verder zat dan ons. Luc stond daar echter alleen. Hij had al enkele keren gebeld naar Albert maar die nam blijkbaar niet op. Na een uur of twee wedstrijd kwam Luc ons melden dat Albert overleden was. Hij was onwel geworden op weg naar de wedstrijd en spijts alle pogingen tot reanimatie heeft hij het niet gehaald. 67 jaar , veel te jong om nu al te gaan. Albert heeft jaren bij ons gevist en heeft na het overlijden van Eddy Seynaeve ook de organisatie van die wedstrijden op zich genomen. Aan vrienden en familie die verweesd achter blijven bieden we als bestuuren leden van de Molenvissers onze oprechte deelneming aan. Het gaat je goed daarboven Bert.

 


 

We vernemen het overlijden van Martha Desmedt. Ze is de mama van Patrick Verplancke. We betuigen langs deze weg onze innige deelneming aan Patrick en Rebecca, de broer en zus van Patrick en overige familieleden.

We wensen hen veel sterkte in deze donkere dagen.

De rouwbrief kunt U hier nalezen. Condoleren kan op https://www.ingedachten.be/overlijdensberichten/rouwregister/30-03-2022/martha-desmedt


 

 

Op 20 januari 2022 nemen we afscheid van mijn vader. Na een mooi leven werd hij net geen 90 jaar. We zijn blij dat hij zo lang kon bij ons zijn.

Rouwbrief


 

Gisteren namen we afscheid van Hilde Despiegelaere, gemeenteraadslid van de gemeente Jabbeke maar vooral mama van Ann Sophie en Pieter Jan en echtgenote van Jan. We wensen de familie heel veel sterkte met het immens verlies van Hilde. Hilde had altijd een boontje voor onze club en was er altijd graag bij. Een aantal foto's hieronder zijn daar het levende bewijs van. We zullen je missen Hilde en zorg voor ons van daarboven.

 


 

Tot onze grote spijt vernemen we het overlijden van onze "overbuur" Victor De  Haes. Zoals de meesten van ons vissers zijn in hard en nieren was Victor een vogelliefhebber in hart en nieren. Meerdere malen per dag kwam hij zijn dieren verzorgen op het terrein aan de overkant van de straat. Victor was altijd bereid tot een praatje en kwam nu en dan een "kriekske" drinken op het terras van onze club Het gaat je goed daarboven Victor.

Aan Stefaan en Sandra , zijn partner Rita en alle familieleden en vrienden bieden wij onze oprechte deelneming aan. Hier kunt U de rouwbrief nog eens nalezen.


 

Terug een groot verlies voor onze club en al wie betrokken is bij de hengelsport in West Vlaanderen. Het plotse overlijden van Eddy doet ons schrikken en vol ongeloof staan we verweesd te kijken. Het bestuur en de leden van de Molenvissers betuigen hun oprecht medeleven aan de  familie van Eddy . Veel sterkte in deze droevige dagen.


 

Met droefheid delen we mee dat Marina Cordy, de echtgenote van Rudy Vanfleteren vandaag overleden is. Marina was reeds een tijdje ziek en verloor de ongelijke strijd tegen haar ziekte op 61 jarige leeftijd. Veel te jong om te gaan. Het bestuur en de leden van de Molenvissers betuigen hun oprecht medeleven en wensen Rudy en zijn familie veel sterkte in deze droevige dagen.

 

Klik hier om het overlijdensbericht te lezen.

 


 

Met verstomming verslagen vernemen we het overlijden van Francky Colpaert geboren op 4 augustus 1961. Francky was al een tijdje ziek en is deze namiddag (6/4/2020)zachtjes van ons heen gegaan.

We betonen onze innige deelneming aan zijn familie en vrienden. Het gaat je goed hierboven Francky. Door de nationale voorzorgsmaatregelen zal de uitvaart in beperkte familiekring plaatsvinden.

Uw kunt de familie condoleren door de link hieronder aan te klikken.

https://www.logghe-geert.be/nieuws/

 


 

Op woensdag 9/2/2020 is Martha Verlinde overleden op 83 jarige leeftijd. Martha is de echtgenote van Guillaume Devliegher die U waarschijnlijk wel beter zult kennen. Guillaume heeft voor ons jaren lang de kantine openen gehouden en allerlei kleine onderhoudsklusjes gedaan. We willen uit naam van het bestuur en de leden van de VZW Molenvissers graag onze deelneming betuigen aan Guillaume en zijn familie. We wensen hen veel sterkte in deze donkere periode. Het rouwbericht kunt U hier nalezen.


In de schaduw van de koppelmarathon vernemen we het overlijden van Rudy Denolf. Rudy is de broer van Dirk en heeft ook nog met ons meegevist. Het bestuur en de leden van de VZW de Molenvissers betuigen hun oprechte deelneming aan de familie van Rudy. We wensen hen veel sterkte in deze donkere dagen. Het afscheid van Rudy vindt plaats op donderdag 8 augustus  om 10.30 Hr in de aula van het uitvaartcentrum Timmerman in Loppem.

 


We vernemen ook het overlijden van:

 

Danny Vanoverbeke

 

 

 

°Oostende 03 april 1955 - +Oostende 20 juli 2019

echtgenoot van mevrouw Huguette Maes.

Hij wordt op dinsdag 30 juli 2019 om 10.00 uur begraven in de kerk Sint Jan Baptist te OOSTENDE.

 

We betuigen onze innige deelneming aan zijn familie en nabestaanden. Danny heeft nog een aantal jaar meegevist in de koppelmarathon. We hebben hem gekend als een minzaam en welgezind persoon.

 


Diep bedroefd delen wij U het overlijden van onze vriend en lid Dirk Depuis mee. Dirk was reeds een tijdje ziek en heeft de ongelijke strijd tegen zijn ziekte jammer genoeg veloren. We betuigen onze innige deelneming aan zijn partner Lydia en zijn familie. Dirk was altijd opgewekt en steeds te vinden voor een frats of een grap. Het gaat je goed daarboven mijn beste vriend.
Hieronder vindt U het overlijdensbericht:

Dirk DEPUIS

° Zwevezele 28 mei 1959

+ Koolskamp 08 april 2019

wonende in de Zwevezeelsestraat 135 - 8851 Koolskamp

partner van Lydia Louis

De uitvaart voor Dirk gaat door IN INTIEME KRING in de aula van het funerarium Viaene-Vinckier, Pittemsesteenweg 39 - 8700 Tielt op vrijdag 12 april 2019 om 11 uur.

Na de crematie zal de as thuis worden bewaard.

  


 

Mariette De Schacht is op 82 jarige leeftijd overleden. Mariette is de echtgenote van Louis Van Eenoo. Louis was één van de eerste bestuursleden van de Vzw De Molenvissers.  De uitvaart vindt plaats  op zaterdag 9/2/2019 om 10 Hr in de St Blasiuskerk te Jabbeke. We betuigen onze deelneming aan Louis en zijn familie. Lees hier het overlijdensbericht.


 

Helaas brengt het einde van het jaar 2018 ons geen goed nieuws. Johan Maes (geboren op 14/8/1954) is op 21 december 2018 overleden. Johan was bestuurslid van de Molenvissers eind de jaren 80 en begin de jaren 90. Hij was secretaris van de vereniging en in 1988 nam ik deze taak van hem over.

Het bestuur en de leden van de VZW De Molenvissers betuigen hun innige deelneming aan de familie, vrienden en nabestaanden van Johan.

Er vindt op  vrijdag 28 december om 11u  een afscheidsplechtigheid  plaats in de Nachtzon te Maldegem (Aardenburgkalseide 296, 9990 Maldegem)


 

Op 30 augustus 2018 is de Heer Roger Strubbe overleden. Hij is de vader van Dirk Strubbe, onze ondervoorzitter en de opa van Brecht Strubbe. We betuigen onze innige deelneming bij het overlijden van Roger en wensen Dirk, Annick ,Brecht , Kenneth en de overige familieleden veel sterkte bij het heengaan van hun geliefde. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 6 september om 11 Hr in het funerarium D Tavernier te Jabbeke.


 

Diep bedroefd moet ik jullie het overlijden van mijn moeder Byl Godelieve mededelen. Mijn moeder is rustig ingeslapen op vrijdag 6 april 2018 om 1120 Hr. Ze wordt begraven op 13 april 2018 in de kerk van St  Blasius in Jabbeke. Ze werd 83 jaar.
Alvast bedankt voor de vele bemoedigende woorden , de steun en het medeleven welke jullie betuigen.

Rouwbrief


Op 25 juni 2017 is de vader van Portier Dominique (50 plussers) overleden. Het bestuur en de leden van de Vzw De Molenvissers willen langs deze weg hun innige deelneming betuigen bij dit verlies. We wensen Dominique en zijn familie veel sterkte.

---------------------------------

Op 10 januari 2017 is Mevr REUSE Marie Rose overleden op 104 jarige leeftijd. Marie Rose is de mama van Jan, Mark en Dirk Lantsoght, allen leden van onze vereniging. We betuigen onze innige deelneming bij het overlijden van Marie Rose en wensen de familie veel sterkte. Als U klikt op de naam van Mevr Reuse kunt U het overlijdensbericht nog eens nalezen.

----------------------------------

Onze gedachten en innige deelneming gaan naar Mevrouw Martha Meerschaert. Ze is de moeder en grootmoeder van Geert en Wouter Geerlandt, beiden bestuurslid van Vzw De Molenvissers. Martha is op 16 september 2016 op 91 jarige leeftijd van ons heengegaan. We wensen de familie en vrienden van Martha veel sterkte in deze droevige dagen.

-----------------------------------

We betuigen onze innige deelneming bij het overlijden van Maria Bruynsteen. Maria is de mama van Eddy Hubrechsen.  Maria is op 7/8/2016 overleden op 85 jarige leeftijd. Veel sterkte gewenst aan Eddy , Suzy , Jens en de overige familieleden.

-----------------------------------

We vernemen het droevige overlijden van Filip Markey. Zij die reeds lang lid zijn van onze vereniging zullen Filip ongetwijfeld gekend hebben. Als rasechte Snellegemnaar was Filip al van kindsbeen af te vinden rond de vijver. Meestal was hij vergezeld van zijn trouwe hond Bob. Toen Filip wat ouder werd was hij gedurende een paar jaar bestuurslid van onze vereniging. Drukke beroepsbezigheden, een gezin stichten enz noopten hem tot ontslag als bestuurslid. Enkele jaren terug ging Filip met zijn gezin naar Spanje wonen om er een B en B te starten. Door ziekte geveld heeft hij ons vroegtijdig moeten verlaten. Aan zijn vrouw Brenda en zijn kinderen wensen we veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

------------------

Zondag 23/8/2015 wordt onze club bijzonder hard getroffen door het verlies van een van onze trouwste leden. Johan Van Gent is onverwacht van ons heen gegaan. Hij was sinds jaren lid van onze vereniging en ook zijn kinderen Bert, Thys en Hanne en vriend Koen hebben een bijzondere band met onze vereniging. Bert , Thys en Koen als lid en actieve vissers en Hanne en Koen staan ook steeds klaar om een handje te helpen tijdens de marathon. Tot een paar jaar geleden was Johan een echte palingvisser. Hij miste geen enkele wedstrijd en werd dan ook meermaals palingkampioen. Johan werd koning palingvissen in 2006 en 2011 en kampioen in 2008,2009 en 2010. Hij was altijd goedlachs en mede door het feit dat hij zo een goed palingvisser was leverde hem dat de bijnaam de "palingsmurf" op. De laatste jaren had  Johan het professioneel erg druk en daardoor was hij minder aan het water te vinden en viste hij geen wedstrijden meer. Van zodra hij echter kon gooide hij nog eens een hengeltje uit om te ontstressen.

Johan  was inderdaad altijd vriendelijk en zeer graag gezien door iedereen. We zullen je hard missen Johan. Zorg goed voor ons daarboven.

------------------

We vernemen het overlijden van de mama van Caeytant Erwin, vaste stokvisser. Het bestuur en de leden van de VZW De Molenvissers betuigen hun deelneming bij het overlijden en wensen Erwin en zijn familie veel sterkte in deze droevige dagen.

------------------

 IN MEMORIAM

Na een schoon en rijkgevuld leven is van ons heengegaan

De heer

Norbert Doom

echtgenoot van mevrouw Jeannine Dierendonck.

Geboren te Jabbeke op 26 november 1933,

thuis overleden te Jabbeke op 17 juni 2014,

gesterkt door de gebeden van de H. Kerk.

______________________

De plechtige uitvaartliturgie,

waartoe u vriendelijk wordt uitgenodigd,

zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint-Blasius te Jabbeke,

op maandag 23 juni 2014 om 10 uur,

gevolgd door de crematie waarna verstrooiing van de as

op de strooiweide op de begraafplaats van Jabbeke.

De familie aanvaardt de offergang als rouwbetuiging.

Een persoonlijke rouwgroet aan Norbert kan gebracht worden

in het funerarium D. Tavernier te Jabbeke, Gistelsteenweg 329,

iedere dag van 16u. tot 19u. Op zondag gesloten .

Dit melden U :

Jeannine Dierendonck, zijn echtgenote

Dirk Doom en Greta Vandenheede

Dimitri en Stefanie, Arne

Annelies en Mike, Pauline

Mia Doom en Eric Lingier

Linsey en Freddy

Tommy en Hannelore, Riede

Martien Doom en Frank Bilaey

Tobias en Sharon

Arjan

Ann Doom

Suzy Doom en Geert Denys

Jolien

Alexander

zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen

zijn broers, zus, schoonzussen, neven en nichten

de families Doom - Dierendonck - Desmet - Strubbe.

Met dank aan :

de thuisverpleging en de Palliatieve Zorg Thuis,

zijn huisarts Dr. S. Biesemans

Condoleren kan ook op www.uitvaart-tavernier.be

Rouwadres :

Fam. Doom-Dierendonck, p/a : Gistelsteenweg 329 - 8490 Jabbeke

Rouwleiding en funerarium D. Tavernier - Jabbeke - Oudenburg - Tel. 050/81 38 48

www.uitvaart-tavernier.be

 

Norbert is op 17/6/2014 van ons heengegaan. Samen met nog enkele anderen, onder andere Willy De Voogt stond hij aan de wieg van de VZW De Molenvissers toen de club geboren werd. Norbert is jarenlang bestuurslid geweest van onze club. Hij was een matchvisser "pur sang" en bewees dit niet alleen in onze club , zelfs op het Kampioenschap van Belgie eindigde hij op  het podium. Hij was een man van weinig woorden maar altijd correct en met iedereen bevriend. De laatste jaren kon Norbert door ziekte zijn geliefkoosde hobby niet meer uitvoeren toch hield hij eraan aanvankelijk met de fiets , later met zijn autotje nog eens te passeren aan onze vijver om nog eens een goeie dag te zeggen. We gaan je missen Norbert, je was een vent uit één stuk.

Aan de echtgenote van Norbert en zijn kinderen en familie bieden wij onze oprechte deelneming aan vanwege het bestuur en de leden van de VZW De Molenvissers.

------------------

We vernemen het overlijden van de vader van Marcel Deklerck. Het bestuur en de leden van de VZW De Molenvissers betuigen langs deze weg hun innige deelneming en wensen Marcel en zijn familie veel sterkte.

------------------

Eerst en vooral willen we ons medeleven betuigen bij het overlijden van Clara Sanders, de schoonmoeder van Geert Geerlandt. Clara is na een ziekte overleden op 84 jarige leeftijd overleden. Aan haar echtgenoot en familieleden bieden wij onze innige deelneming aan.

------------------

We betuigen ook onze innige deelneming bij het overlijden van Gilbert Vandeplassche.  Gilbert was lid van onze vereniging en viste tot vorig jaar mee met de wedstrijden voor 50 plussers. Gilbert is op 1/7/2013 overleden te Lauwe. Gilbert werd 74 jaar. Aan zijn echtgenote Marcella, die hem steeds vergezelde op de wedstrijden en aan de familie van Gilbert bieden we onze innige deelneming aan. Het afscheid van Gilbert vindt plaats op 6/7/2013 om 10 uur in Lauwe.

------------------

Langs deze weg  willen we onze christelijke deelneming betuigen aan Ronny en Rudy Claeys die op 12 juni 2013 afscheid moesten nemen van hun moeder Jeannette Dufour. Het bestuur en de leden van de VZW De Molenvissers wensen Ronny en Rudi en hun familie veel sterkte in deze moeilijke dagen. Onze oprechte deelneming.

------------------

We wensen ook veel beterschap aan Norbert Doom die in het ziekenhuis verblijf na een heelkundige ingreep.

------------------

We betuigen onze deelneming bij het overlijden van Simonne Veranneman. Simonne overleed op 25/5/2013. Ze was de moeder van Luc Formesyn. Langs deze weg willen de Luc en zijn familie veel sterkte toewensen in deze moeilijke dagen.

------------------

André Bolle was sinds jaren een trouw lid van de Molenvissers. André kwam graag alleen vissen, op zijn gemak ofwel vergezeld van zijn buurman Michel Crevits. Ik denk dat ze samen heel veel uren gesleten hebben langs de waterkant. André is geboren op 23/3/1930. Hij overleed op 7/3/2007 en werd dus net geen 77 jaar. André wordt op 13/3/2007 ten grave gedragen op de St Jozefparochie te Wijnendale Torhout. Langs deze weg willen het bestuur en de leden van de Molenvissers hun oprechte deelneming aanbieden aan familie en vrienden van André.

------------------

Dat het niet altijd slecht nieuws moet zijn is ook een feit.

Naam      : Rune
Geboren  : 11/10/2005
Gewicht  : 3850gr
Lengte    : 54cm

Zoon van trotse vader STEFAAN ANSEEUW en zijn vrouwtje CHRISTEL. Proficiat aan de kersverse ouders.

------------------

Op 9 oktober 2005 overleed HUBRECHSEN Alphons. Hij is de vader van HUBRECHSEN Eddy en de grootvader van Jens.  Alphons was 73 jaar. Het bestuur en de leden van de Molenvissers bieden hun oprechte deelneming aan aan Eddy, Suzie, Jens en hun familie.

-----------------

Begin maart 2005 overleed VANTOMME Willy. Willy kwam graag vissen bij de 50 Plussers. Hij werd in intieme kring ten grave gedragen. Het bestuur en de leden van de Molenvissers bieden hun oprechte deelneming aan aan de familie van Willy.

-----------------

Op 20 oktober 2004 overleed INGELBRECHT Simonne op 66 jarige leeftijd. Simonne is de mama van Dorine en schoonmoeder van STRAGIER Rik. Ze is ook de oma van Bart en Nick.  Simonne werd begraven  op 26/10/2004. Langs deze weg willen het bestuur en de leden van de Molenvissers hun oprechte deelneming betuigen aan Rik en zijn familie.

------------------

We bieden ook onze oprechte deelneming aan aan de familie DEBLAUWE.  Op dinsdag 17/8/2004 is Georgette De Smet overleden op 76 jarige leeftijd. Ze is de moeder van De Blauwe Eddy en Fernande en schoonmoeder van Buffel Patsy en Vanhoverbeke Willy. Ze is ook de grootmoeder van De Blauwe Jurgen en Wendy en van Sinnaeve Steve en Kevin en Hoornaert Tessa.

Langs deze weg wil het bestuur zijn oprechte deelneming aanbieden aan de familie De Blauwe en de overige familieleden. We wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke dagen.

------------------

Op 17/8/2004 is Oscar COUDEVILLE overleden. Hij was 81 jaar en is na een korte ziekte overleden in het AZ ST JAN. Hij is de schoonvader van Ignace ROELS, secretaris van de MOLENVISSERS. Oscar wordt op 24/8/2004 om 10.00 uur begraven in Jabbeke.

-----------------

Op 13/8/2004 is HOORENS Willy overleden. Willy is de vader van HOORENS Yvan en de opa van HOORENS Christophe. Willy is na een slepende ziekte gestorven op 67 jarige leeftijd. Hij wordt ten grave gedragen op zaterdag 21/8/2004 om 09.30 uur in de St Medarduskerk in EERNEGEM. Langs deze weg wil het bestuur zijn oprechte deelneming aanbieden aan Yvan, Marian, Christophe en de overige familieleden. We wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke dagen.

-----------------

Begin juni 2004 is NACHTERGAELE Jean Marie ongelukkiger wijze om het leven gekomen. Jean Marie was afkomstig uit QUEVRAIN en was via een aantal vrienden van het werk in contact gekomen met onze club. Jean Marie was 53 jaar. Aan de familie bieden wij onze oprechte deelneming aan.

-----------------

Op 18 Mei 2004 is de moeder van Roger Vandamme overleden. Ze is tevens de grootmoeder van Bianca Vandamme (echtgenote van Kurt Pollet) en Tamara Vandamme (echtgenote van Rudy Ingelbrecht). Ze is de overgrootmoeder van Karim en Cederic Pollet, die allen lid zijn van onze vereniging. Aan de familie bieden wij onze oprechte deelneming aan

------------------

Een ander trouw lid heeft ons ook verlaten. Roger Eneman, geboren op 3/5/1933 overleed na ziekte op 16/3/2004. Hij was ons gekend als "de Gentenare". Steeds vriendelijk en bereid voor een babbeltje. Aan de familieleden van Roger wensen we veel sterkte. Langs deze weg bieden het bestuur en de leden van de Molenvissers hun oprechte deelneming aan.

-----------------

Onlangs overleed onze vriend en palingvisser Roger ROELS op 69 jarige leeftijd. Langs deze weg bieden het bestuur en de leden van de Molenvissers hun oprechte deelneming aan aan de familie van Roger. Met zijn beste vriend was hij de vrijdagavond vaak terug te vinden aan de vijver om een paling te vangen en daarna op zijn gemak iets te drinken en een praatje te slaan in de kantine. We zullen je missen Roger.

    ------------------

 

Terug naar boven

Naar de pagina nieuws                                   Naar de homepage