VIERING 20 JARIG BESTAAN


  

De dag kondigde zich schitterend aan: stralend zonnetje, niet te warm, niet te koud en een prachtig deelnemersveld.

Iedereen stond dus al vroeg te dringen om aan zijn nummer te geraken. Er werden al wilde pronostieken gemaakt, tot de nummers getrokken werden. Vrij snel volgden de eerste vloeken en zuchten. Weer werden pronostieken gemaakt. De topvedetten hadden inderdaad een goede stek: Patrick Verplancke, Eddy Seyaeve, Rudy Claeys en Kurt De Voogt zaten netjes naast elkaar in de zone van de waarheid: de nummers 16 tot 20. Het beloofde een spannende strijd te worden. Voor anderen die het normaal gezien ook heel goed doen zoals Nico Fiems en Matthias Devriese was een plaatsje weggelegd in een hoekje. Nooit goed, dat weet iedereen. Bovendien werd op zuiver gewicht gevist. Puntjes sprokkelen door op kleine vis te vissen was er dus niet bij. Tenslotte werd Patrick VERPLANCKE na een strijd van 5 uur overtuigend winnaar. Hedwig Mahieu kon op een mindere nummer toch een tweede plaats behalen. Een oude vos verleert nooit zijn streken. Well done Hedwig. Miguel Verstraete was de gevaarlijke outsider van dienst en werd derde.

De uitslag kunt u HIER nogmaals nalezen.

Na een korte verpozing volgde een prachtige receptie. We vonden de Heer Allemeersch, schepen van openbare werken en enkele van zijn collega's van de gemeenteraad bereid de prijzen uit te delen. Na het nemen van een foto voor de krant werd het geheel nog eens overgedaan in de kantine.

Hoewel de gratis tongerlo reeds lang op was, toch bleef een groot deel van de aanwezigen verder vieren. Dat het een feest werd was duidelijk.

Ik heb me laten wijsmaken dat er vriendschap gesloten werd, oude vetes en ruzies werden bijgelegd, enz. Kortom: de Molenvissers in het echt: een groep vrienden die het voor elkaar opnemen.

Ik kan er maar één ding aan toevoegen: ALLE afwezigen hadden GROOT ongelijk.

Uitslag wedstrijd

Foto's viering 20 jarig bestaan

Krantenknipsel