VZW DE MOLENVISSERS                                                                                           Jabbeke,20/5/2008

Eernegemweg,    121

8490        JABBEKE

Tf:    050/81.31.20

Website: www.molenvissers.be

Email: molenvissers@pandora.be

 

Aan de leden van de VZW DE MOLENVISSERS

 


1. Inleiding

 

Het moeilijkste aan het schrijven van een nieuwsbrief is er aan beginnen en zeker na een jaar of tien nieuwsbrieven schrijven. Op de duur zou een mens niet meer weten wat geschreven. Over het weer kunnen we altijd iets zeggen maar daarmee veranderen we er niets aan. Tot nu toe mogen we niet klagen, zeker niet in de maand Mei. Over het algemeen vallen de vangsten redelijk goed mee. Het is geen topjaar zoals verleden jaar maar een totale ramp is het ook niet. De tweede wedstrijd met de match was wel een “rampvissing”. Het weer zat tegen, een ganse dag regen en de vangsten zaten nog veel meer tegen: 18 man zonder vis. Troost U: elk jaar hebben we zo’n rampzalige dag en meestal als het water “bloeit”. Inderdaad meestal in de maand Mei. We kunnen enkel hopen op beterschap. Als ik de geruchten mag geloven dan wordt er nergens goed vis gevangen en dan heb ik het niet alleen over waters en vijvers in onze onmiddellijke omgeving maar zelfs tot in Nederland. Een paar bestuursleden gingen enkele dagen vissen in het noorden van Nederland en kwamen van een kale reis terug. Ook daar vielen de vangsten tegen. Zoals ik zei, niet getreurd, het kan enkel beteren. Als bestuur zijn we er zeker van dat er tijdens de winter voldoende vis werd uitgezet. Grote vissterftes hebben we ook nog niet gehad. We hopen dat iedereen zich gedraagt, de vis met respect behandelt en de vis niet massaal voedert. We denken hierbij aan de karpervissers. Massaal voeren op onze vijver heeft geen zin. Als je voert, denk dan goed na waarmee. Ongekookte zaden of granen zijn echt wel schadelijk voor het visbestand. Hou hier rekening mee. Terwijl ik toch aan het zagen ben zou ik er ook nog eens willen aan herinneren dat ALLE vuilnis moet meegenomen worden naar huis. Houd de vijver rein dan is het en blijft het voor iedereen plezant. Zoals ik al zei , de competitie is al terug op gang gekomen. Laten we eerst enkele resultaten bekijken.

 

2. Wedstrijdnieuws.

 

a. Algemeen

 

Met een nooit gezien meesterschap wist Matthias Devriese het wintercriterium op zijn naam te schrijven. Matthias had slechts 3 punten, dus 3 overwinningen. Beter kan in feite niet. Prociat Matthais. Hier volgt de einduitslag:

1. Devriese Matthias    3 punten

2. Derous Filip            13 punten

3. Dupont Geert         16  punten

 

b. Vaste stok

 

De competitie 2008 is ondertussen ook al volop aan de gang. Hieronder volgt de uitslag van de eerste wedstrijd vaste stok.

1. Claeys Ronny          20930 pnt

2. Dupont Geert          15780 pnt

3. Roels Ignace           14390 pnt

 

Op het moment dat jullie de nieuwsbrief krijgen zal de 2° wedstrijd al voorbij zijn.

 

c. Palingvissers

 

Ook de palingvissers hebben een blitsstart genomen. 22 deelnemers vingen niet minder dan 53 palingen. Sacha ving er zelfs ééntje van meer dan 2 kg. Proficiat Sacha. Doe zo verder.

 

FUitslag :Palingwedstrijd 1

1. Stappers Sacha      2245  pnt

2. Van Gent Johan      1381 pnt

3. Everaert Eddy           730 pnt

De levering van 100 kg paling moet nog volgen in de maand mei.

 

d. Match

 

Een nooit gezien succes : eerste wedstrijd match 43 deelnemers. Komt dit nu door het populairder worden van het feedervissen of door de goede vangsten, geen mens die het weet. Dit heeft natuurlijk gevolgen. Door de grote toeloop zien we ons verplicht de deelnemers aan het koningschap match en ook vaste stok , op voorhand te laten inschrijven. Er zal voorrang gegeven worden aan de leden die reeds aan meerdere (match)wedstrijden hebben meegedaan. Indien nog plaatsen vrij kunnen er nog nieuwe deelnemers bijkomen. LAAT U dus op voorhand inschrijven bij Willy, Ignace of in de kantine.

Ondertussen zijn er al twee matchwedstrijden voorbij. Franky Colpaert neemt resoluut de leiding gevolgd door Bjorn Bonny en Rogier Hollez. Uitslagen van de wedstrijden : Wedstrijd 1 19/4/2008 :

1. Verplancke Patrick  20740 pnt

2. Hollez Rogier            8860 pnt

3. Moerman Marnix     11220 pnt

Uitslag van de tweede wedstrijd:

F17mei 2008 match 2

1. Colpaert Franky      10720 pnt

2. Schutyser Tom         5320 pnt

3. Bonny Bjorn             9900 pnt

 

e. 50 plus - mindervaliden-jeugd

 

Ook de 50 plussers zijn terug in grote getale komen opdagen en hebben ondertussen reeds twee wedstrijden achter de rug. Pol Mylle en Herman Rammant staan samen op de eerste plaats. Alles is echter nog mogelijk.  Zie hier de uitslag van de eerste twee wedstrijden:

 

F9 april 2008 : 50 plus 1

1. Mylle Pol                10110 pnt

2. Debruyne Antoon    4690 pnt

3. Vanhee Gilbert        8560 pnt

F14  mei 2008 : 50 plus 2

1. Rammant Herman 11730 pnt

2. Swaenepoel Johny10430 pnt

3. Prodo Yvan             9270 pnt

 

f.Jeugd

 

In de loop van het jaar en buiten de examenperiodes richten we ook junioreswedstrijden in. Er blijft nog altijd een mooie prijzenpot te verdelen op die wedstrijden. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Rosseel Britt met 12280 punten. Als enig meisje wist ze 6 stoere jongens te verslaan. Proficiat Brittje, doe zo verder. Robin Talloen werd 2° en Van Gent Bert derde.

 

g.Dames

 

Dank zij onze milde sponsors, LATESTE Erik Containers, zeevisgroothandel MEERSMAN Joel en lokaas GEERS kunnen we dit jaar terug onze dameswedstrijd inrichten. Vergeten we ook niet Gilbert Vanhee te vermelden die het initiatief hiertoe nam, vijf jaar geleden. De wedstrijd draagt nog steeds zijn naam.  We willen langs deze weg nogmaals onze sponsors bedanken. Ik zou zeggen , dames meldt U aan, een prachtige prijzentafel staat dit jaar terug te wachten. De wedstrijd gaat dit jaar door op zondag 15 juni van 14 tot 18 uur.

 

h. Andere wedstrijden

 

Op 6 juli 2008 is er van 13 tot 17 uur een witviswedstrijd waaraan enkel de palingvissers mogen deelnemen. Inschrijven bij Rik.

 

i.Wijziging reglementen

 

Het bestuur heeft beslist het wedstrijdreglement te wijzigen in die zin:

Wie na het trekken van zijn nummer naar huis gaat, zonder deel te nemen aan de wedstrijd wordt geschorst voor deelname aan alle andere wedstrijden van het lopend seizoen. Het gaat immers niet op dat men bij het trekken van een slechte plaats gewoon naar huis gaat. Een nummer trekken blijft een loterij en gewoon weglopen omdat men een slechte plaats heeft getuigt van weinig respect voor bestuur en medevissers.

Bij de matchwedstrijden is de minimumafstand waarop men dient te vissen vastgelegd op 13 meter.

We willen er tenslotte ook nog eens op wijzen dat men gerust mag een wandelingetje maken tijdens de wedstrijden maar dat er tijdens je wandelingetje geen hengel in het water mag liggen. Wie zich hier niet aan houdt wordt uitgesloten voor deze wedstrijd.

 

3. Marathon 2008

 

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de koppelmarathon dit jaar door op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus 2008. De inschrijvingen vinden plaats op zondag 1 juni 2008 in de kantine. Dit jaar is er terug € 750 prijzengeld voorzien. Aan het reglement van de marathon wordt normaal gezien niets gewijzigd.

Mogen we de deelnemers vragen te willen betalen bij inschrijving  ofwel door overschrijving op onze rekening. (775-5491577-40) met vermelding deelname marathon + je naam. Wie niet betaald heeft op 1/7/2008 wordt geschrapt van de deelnemerslijst.

Indien je het niet ziet zitten om 24 Hr op je viskist te zitten hopen we je in ieder geval te mogen begroeten om een ribbetje of een worst te komen eten. De dames kunnen bij ons terecht op zaternamiddag voor een kopje koffie met pannenkoek. Dit alles aan zeer democratische prijzen. Houd er rekening mee dat we dit jaar terug zullen werken met bonnetjes. We vragen U om het nodige kleingeld te willen meebrengen, altijd makkelijk.

 

4. 25 jarig bestaan

 

Dit jaar bestaat onze club inderdaad 25 jaar. Het bestuur dacht dat het goed was om dit samen met alle leden en sponsors te vieren. Op zaterdag 9 augustus 2008 worden alle leden en hun echtgeno(o)t(es) uitgenodigd op een receptie in ons clubhuis. De receptie begint om 18.30 uur.

 

5. Allerlei weetjes

 

-Denk eraan: gebruik van leefnetten in juli en augustus is NIET toegelaten.

-Wegens het grote succes wordt op 22/7/2008 terug een feederwedstrijd ingericht. Dit enkel voor leden. 10 Euro inleg en 220 Euro prijzengeld + naturaprijzen geschonken door Franky Colpaert, Waarvoor dank Franky. Voor deze wedstrijd zijn geen inschrijvingen meer mogelijk.

-Tenslotte willen we de leden vragen wat meer sportiviteit aan de dag te leggen. Iemand zijn schoenen wegnemen tijdens de wedstrijd, of materiaal uit zijn tas halen die achter hem staat getuigt van een slechte opvoeding, om het woord diefstal maar niet in de mond te nemen. Dergelijke flauwe grappen-makers kunnen we bij de Molenvissers gerust missen. Heb respect voor de medevissers en hun materiaal.

-Inlichtingen: De Voogt Willy (( 050/81.31.20) -Roels Ignace ((:0475/56.26.82) of op onze website www.molenvissers.be.